Mit állítsak, hogy működjön a router?
Sziasztok!
Három napja vettem routert (( TP-LINK TL-WR340GD )), kb. már 5 órát foglalkoztam vele, de nem tudtam működésre bírni.
Az eladó srác megmutatta, hogy nincs baja a routernak. Nálam valamiért mégsem akarja behozni a beállításokat, ha beírom a böngészőbe az IP-t. Annyit ír, hogy nincs kapcsolat.
Ha elindítom a telepítőjét, akkor is azt írja, hogy nincs kapcsolat, és nézzem meg a DHCP szerver beállításokat. Ezt nem tudom hol van.
Akkor hivatkozott még érvénytelen IP hibára is.
Invitel dinamikus IP-s vagyok.
Op.rendszer Windows 7.
Mit állítsak, hogy jó legyen?
Valaki segítsen legyen szíves. Már tiszta ideg vagyok miatta.
Googleban is kerestem már egy csomó segítséget, de hiába.
Köszönöm előre is.
Csak sorjában. Semmiféle internetszolgáltató nem kell, hogy konfiguráld a routert..
PC hálókártya UTP kábellel összekötve a router egyik /4 van?/ LAN portjával.
Böngészőbe beirod a router IP címét. Ezt tudnod kell 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 de lehet más is.
Kapcsolat létrejön, kéri a router jelszavát.. Innen lehet majd továbbmenni
Hiába írom a böngészőbe az IP-t, csak azt írja, hogy nincs kapcsolat:(
A kábel jó.
A TCP/IPv4-nél minden automatikus. A speciális beállításoknál viszont nem tudom mi a helyes.
A boltban a srácnak nem kellett szórakozni semmivel, egyből böngészőbe beírta az IP-t, és jó is volt minden.
Ok, fussunk neki mégegyszer..
Működött-e valaha Windows7 alatt az a hálókártya, eszközkezelőben rendben van-e dolog?
Ha igen, akkor /XP-nél/ jobb alul kapcsolat ikon /2 kis képernyő/ bal klikk.. tulajdonságok.. TCPIP protokoll..tulajdonságok...pötty IP cím automatikus kérése..OKé...
Mert ha defaultként a routerben benne van a DHCP, akkor ezen bukik a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!