A 40-45ezres árkategóriában melyik a jobb processzor?
gyárilag kevés szálú alkalmazásokban, valamint intel procikat szerető programoknál (pl. Photoshop) jobb az i5.
több szálon, vagy tuningolva (kb 4 ghz-re)(igaz, kisebb/nagyobb megnövekedett fogyasztás mellett, valamint alaplapnak is elég erősnek kell lennie, hogy ne durranjanak ki pár hét után a tápkondik...) viszont 8120as erősebb
Ez a legolcsóbb i5 2500K, könnyedén 4-4,5Ghz-re tudod húzni, egy jó hűtővel és alaplappal! Jobban megéri, mint egy "8 magos" fx!
"Tehát egy normális léghűtéssel felhúzott fx sem jobb mint egy nem húzható i5"
Ezt honnan szűrted le? Elég program függő a dolog, van ahol alapórajelen is jobb. Persze ezek nem a játékok, de egy 4 modulos FX-et is simán belehet tenni bármilyen egy VGA-s rendszerbe(persze értelmes felbontáson).
"Ez a legolcsóbb i5 2500K, könnyedén 4-4,5Ghz-re tudod húzni, egy jó hűtővel és alaplappal!"
Ami így is 15K-val drágább, és AMD oldalon egy normális alaplap tuningra már meg van 20-22K körül is.
Az előző válaszokból szűrtem le azt :x
Persze gondoltam, hogy ami kihasználja mind a 8 szálat ott tuti jobb, de a fő kihasználtsági terület az a játékok lesz. Most ha néha be-bekapcsolom a PS-t pár kép szerkesztésére pont nem izgat, hogy az i5 lehet ott jobban teljesít :D Illetve persze tudom, hogy mindkettő elég csak nem tudtam dűlőre jutni, hogy vajon egy fx ami szorzózármentes vagy egy i5 ami nem :x
"Ha a helyedben lennék, az FX-et választanám. Szükséged lesz arra a 8 magra, főleg mert 1-2 éven belül már 4 mag lesz az alap, és nem árt olyankor egy 8 magos gépezet. sokáig bírni fogja."
Ebből az egészből kb azt szűrtem le, hogy 3 évnél többet adsz neki. Én nem lennék ilyen bizakodó a homogén->heterogén váltás előtt(persze ez erősen tipp, de szvsz jó tipp).
"Ja, és azt hiszem az FX egyik 8 magos processzora tart valamilyen világrekordot. "
Ez egy átlag felhasználónak mit számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!