Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Merevlemez hiba?

Merevlemez hiba?

Figyelt kérdés
Két hónappal ezelőtt újratelepítettem a rendszert. W7 Ultimate x86 került fel, de már telepítésnél probléma adódott. Amikor az egyéni telepítést választottam, a vinyó automatikusan leformázta magát, illetve a rendszer számára fenntartott (100Mb) elsődleges partíciót nem találta, így a telepítést/particionálást nem engedélyezte, kb. 4-5 újrapróbálkozás után sikerült továbblépnem, feltelepítettem, minden rendben is volt 1-2 napig, ami után állandó kékhalál és fagyásos problémák következtek. Sentinellel és HD Tune-val is leellenőriztem a vinyót, amik szerintem az állapota kiváló, mindössze 7 szektorhibát talált ( ez soknak számít? halottam már 1200 szektorhibáról is ). Ma ismét újratelepítettem a gépet, de most W7 Startert raktam fel, a probléma megint előjött, a vinyó teljesen üres volt. Kíváncsiságból újraindítottam a gépet, hátha csak az telepítő rossz, de nem, tényleg üres volt a vinyó, majd második próbálkozásnál már minden rendben volt ( az elsőnél megint nem látta az elsődlegest ), fagyás és kékhalál ugyan még nem volt, de gyanítom, hogy lesz. Mit gondoltok?
2012. aug. 26. 14:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ramokat lehet érdemes megnézni memtestel.

Merevlemez hiba szerintem, báááár nekem gyanusak a kék halálok, ezért gyanakodom még a ramra is.

2012. aug. 26. 15:16
 2/2 Karesz6969 ***** válasza:

Nem írod milyen a vinyó.

SATA vagy IDE?

Ha az utóbbi, lehet még az, hogy az adatkábel nem jól érintkezik, kimozdult vagy ilyesmi.

A szektorhiba nem játszik mert a telepítő automatikusan átugorja, adatot nem ír rá.

A kék halál meg általában memória címzés hiba de win7-nél igen ritka.

Megnézném még az alaplapi gombaksit, esetleg már gyenge ezért a BIOS néha behibázik, nem ismeri fel a merevlemezt csak új indításkor amikor is kap egy (töltő) impulzust amivel kis ideig még jól ketyeg.

2012. aug. 30. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!