Hogyan rakjak össze egy új számítógépet?
Sziasztok.Szeretnék összerakni egy számítógépet.(Még semmi nincs hozzá)Öszintén szólva kezdő vagyok a dologban.Abban kérném a segítségeteket, hogy az alkatrészek megvevésétől a bekapcsolásig leírnátok, hogy mit kell csinálnom, és hogy milyen alkatrészeket kell megvennem,és h mi mivel kompatibilis.
Én ezeket az oldalakat nézegettem, de ezeken nem tudtam rendesen kiigazodni, mintha valamit kihagytak volna amit én képtelen lennék megcsinálni :)
Előre is köszönöm a segítséget
Első válaszoló:köszönöm, és pl. a kábelek meg ezeket is külön kell megvewnni, vagy azt a csomagban adják?
Második válaszoló:Nagyon örülnék ha 100-ból kitudna jönni, és leginkább netezés(akadás nélkül :) és egy két jobb minőségi játékot is szeretném ha tudna vinni.
Ha bontatlan csomagolással veszed, akkor szinte minden kábel mellékelve van. Alaplaphoz adnak általában SATA kábelt, a házhoz adják a LED-ek és előlapi egységek csatlakozóit, tápban benne van minden tápkábel és általában az optikai egység dolgait is mellékelik az alaplapgyártók. Egyedül a VGA-monitor összecsatlakoztatása szokott gondot jelenteni, mert előfordul, hogy vagy a neked megfelelő átalakító vagy a kábel hiányzik, de ezek százforintos dolgok. Pasztát mindenképp vegyél, mert a gyáriak hajlamosak a kiszáradásra, de kis teljesítményű gépnél mondjuk a hűtés nem olyan nagy vaszisztdasz.
Ha meg használt-garis cuccokat vásárolsz (mert ha szűkös a keret megéri így tenned, 50-80%-os áron kapni sokmindent), akkor érdeklődd meg az eladónál, de általában adnak hozzá mindent. Éppen ezért szerintem mindig az a legjobb, ha te magad választod ki, mit veszel a gépbe. Szerintem ásd bele magad a témába, bújd egy-két hétig a nagyobb IT oldalakat, fórumokat (pl. prohardver.hu), aztán remélhetőleg kialakul benned egy kép, mit szeretnél. De mondom: használt alkatrészekkel 100e-ból olyat is kihozhatsz, ami amúgy újjonan 140-160e körül lenne és jó esetben ugyanúgy lesz egy ideig garanciád mindenre.
Alaplap: Asrock N68-VS3 UCC
Processzor: AMD Bulldozer x6 FX-6100 3.3GHz AM3+
Memória: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 CL9
Winchester: Western Digital Caviar Green Power 1TB 64MB 7200rpm SATA WD10EARS
Ház: ADVANCE NeoXblade 8813B
VGA: Sapphire Radeon HD 5450 1GB GDDR3
DVD meghajtó:SAMSUNG ODD DVD ÍRÓ SH-222BB/BEBE
PSU:FSP HEXA 500W ATX/EATX
Ehhez mit szóltok?
400 wattos táp is elég lenne. Azzal a videokártyával nem fogsz játszani, az biztos. Harmatgyenge.
Processzor aránytalanul erős.
akkor kissebb táp is elég, és szerintetek milyen BGA lenne megfelelő?
21:48:kisebb teljesítményű proci is elég lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!