Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan rakjak össze egy új...

Hogyan rakjak össze egy új számítógépet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Szeretnék összerakni egy számítógépet.(Még semmi nincs hozzá)Öszintén szólva kezdő vagyok a dologban.Abban kérném a segítségeteket, hogy az alkatrészek megvevésétől a bekapcsolásig leírnátok, hogy mit kell csinálnom, és hogy milyen alkatrészeket kell megvennem,és h mi mivel kompatibilis.

Én ezeket az oldalakat nézegettem, de ezeken nem tudtam rendesen kiigazodni, mintha valamit kihagytak volna amit én képtelen lennék megcsinálni :)

[link]

[link]

Előre is köszönöm a segítséget

2012. aug. 1. 11:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igazából hülyebiztosan csomagolják ma már az alkatrészeket, ha nem értessz hozzá akkor is adnak mindenhez 8 nyelvű használati utasítást. Kompatibilitásnál csak a memóriára, processzorra és esetleg a videókártyára kell figyelned, hogy ezek beleférjenek az alaplaba, a ház legyen elég nagy, hogy amit veszel beleférjen és a táp ne legyen gagyi, de a többi igazából személyre szabható, szinte mindent csak be kell pattintani a helyére, a kábelezésnél adódhatnak még gondok, de az sem nagy vaszisztdasz.
2012. aug. 1. 11:38
 2/13 anonim ***** válasza:
Kezdjük azzal, mennyit szánsz rá és mire kell a gép.
2012. aug. 1. 11:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Első válaszoló:köszönöm, és pl. a kábelek meg ezeket is külön kell megvewnni, vagy azt a csomagban adják?

Második válaszoló:Nagyon örülnék ha 100-ból kitudna jönni, és leginkább netezés(akadás nélkül :) és egy két jobb minőségi játékot is szeretném ha tudna vinni.

2012. aug. 1. 20:15
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha bontatlan csomagolással veszed, akkor szinte minden kábel mellékelve van. Alaplaphoz adnak általában SATA kábelt, a házhoz adják a LED-ek és előlapi egységek csatlakozóit, tápban benne van minden tápkábel és általában az optikai egység dolgait is mellékelik az alaplapgyártók. Egyedül a VGA-monitor összecsatlakoztatása szokott gondot jelenteni, mert előfordul, hogy vagy a neked megfelelő átalakító vagy a kábel hiányzik, de ezek százforintos dolgok. Pasztát mindenképp vegyél, mert a gyáriak hajlamosak a kiszáradásra, de kis teljesítményű gépnél mondjuk a hűtés nem olyan nagy vaszisztdasz.

Ha meg használt-garis cuccokat vásárolsz (mert ha szűkös a keret megéri így tenned, 50-80%-os áron kapni sokmindent), akkor érdeklődd meg az eladónál, de általában adnak hozzá mindent. Éppen ezért szerintem mindig az a legjobb, ha te magad választod ki, mit veszel a gépbe. Szerintem ásd bele magad a témába, bújd egy-két hétig a nagyobb IT oldalakat, fórumokat (pl. prohardver.hu), aztán remélhetőleg kialakul benned egy kép, mit szeretnél. De mondom: használt alkatrészekkel 100e-ból olyat is kihozhatsz, ami amúgy újjonan 140-160e körül lenne és jó esetben ugyanúgy lesz egy ideig garanciád mindenre.

2012. aug. 1. 21:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, az lesz igen, hogy kérdezősködök meg utána olvasok h mit hogyan mere hány méter ;)
2012. aug. 2. 10:15
 6/13 A kérdező kommentje:

Alaplap: Asrock N68-VS3 UCC

Processzor: AMD Bulldozer x6 FX-6100 3.3GHz AM3+

Memória: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 CL9

Winchester: Western Digital Caviar Green Power 1TB 64MB 7200rpm SATA WD10EARS

Ház: ADVANCE NeoXblade 8813B

VGA: Sapphire Radeon HD 5450 1GB GDDR3

DVD meghajtó:SAMSUNG ODD DVD ÍRÓ SH-222BB/BEBE

PSU:FSP HEXA 500W ATX/EATX

Ehhez mit szóltok?

2012. aug. 2. 21:39
 7/13 anonim ***** válasza:

400 wattos táp is elég lenne. Azzal a videokártyával nem fogsz játszani, az biztos. Harmatgyenge.

Processzor aránytalanul erős.

2012. aug. 2. 21:48
 8/13 anonim ***** válasza:
Ne vegyél ilyen csilivili házat, egy egyszerű kinézetű olcsóbbal sokkal jobban járnál, tápból is elég a kissebb, az árkülönbözetből meg futná egy jobb VGA-ra.
2012. aug. 2. 22:23
 9/13 A kérdező kommentje:

akkor kissebb táp is elég, és szerintetek milyen BGA lenne megfelelő?

21:48:kisebb teljesítményű proci is elég lenne?

2012. aug. 2. 22:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Jó lenne 6100 is, ha van mellette egy bivaly videokártya is, de így nem fogsz beleférni a keretbe. Esetleg fx4100 helyette, a különbözetet csapd hozzá a VGA árához.
2012. aug. 2. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!