Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Apple termékek (pl. iMac,...

Az Apple termékek (pl. iMac, iPod, iPhone) tényleg jobbak a velük azonos tudású más márkájú termékeknél, vagy csak azért olyan drágák, mert Apple márkájúak?

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 09:00
1 2 3 4
 21/35 Golan Trevize ***** válasza:
Mert az iOS olyan szinten korlátozza le a normális használatot, hogy félelmetes.
2012. aug. 8. 17:15
 22/35 anonim ***** válasza:

Mi számít normál használatnak? Netezni tudsz, Játékok is vannak rá(nem is kevés), ha netán kedved támad tudsz kamerázni, videotelefonálás is megy.

Amit nem tudsz:

-Torrent

-Mindenféle szir-szar flash nézegetése.

Nem tudom, de ez így elég korrekt 130 ezeért...

2012. aug. 9. 10:47
 23/35 Golan Trevize ***** válasza:
71%

Nem tudok rámásolni SEMMIT.

Ha nem lenne egy ~25 GB-os Dropbox accountom, teljesen meg lennék lőve.

Fényképet/videót/zenét lehetne rá szinkronizálni, de az is röhejes.

Egyrészt lerontja a képek minőségét, másrészt gyorsabb 30 megás neten feltölteni dropboxba, mint iTunes-szal szinkronizálni.

Ezen kívül:

- Brutálisan túlárazott.

- Szolgáltatás ügyileg mindig egy lépéssel le van maradva. Amit éppen kihoznak, azt az előzőnek már tudnia kellett volna.

- Drágábbak rá az alkalmazások, mint Androidon.

- Nem szabványos a töltője.

- Melegszik, mint a rohadás, különösen ezekben a nyári meleg napokban.

- Napfényben SEMMI nem látszik a kijelzőjén.

- Begépelt szöveget javítani horror. Nem lehet csak úgy akárhova belekattintani, és szerkeszteni.

- Copy/Paste használata horror.

- Safari egy nagy rakás f.s.

- Lassan jönnek ki a biztonsági frissítések.

- Memóriakártya foglalat nincs.

- A gyári smart cover jobban összemaszatolja a képernyőt, mint amikor evés közben tapogatom.

Soroljam még?

2012. aug. 9. 11:02
 24/35 anonim ***** válasza:

Milyen biztonsági frissítésekről beszélsz?? :)

Lusta vagyok úgyhogy csak, a komolyabb kérdésekre válaszolok, ami nem annyira röhejes és eggyértelmű :)

-Magyar szemmel túlárazott, a Samsung hasonló tudású gépe ugyanez az árfekvés.

-Szerintem korrekt a Retina kijelző, mivel más gyártónál a piacon sincs, semmi baj tudom le van maradva...A 4G-s internetet is viszi, aku szinten a legjobb a táblagépek között, más gép ugyanígy melegszik.

-Az alkalmazás árat a fejlesztő határozza meg, amennyit ő megítél annyiért adja, ennyi erővel szar a windows (egyébként is) mert az Adobe 700 dollárért adja a Photoshop-ot. Úgyhogy ez nem nagyon kapcsolódik.

-A töltője Apple szabvány, úgyhogy szabványos. Tudod tölteni Iphone,iPod töltővel is.

-Melegedést már írtam, az aku miatt van egy sarsung is melegszik...

-Na ez igaz, de már elvileg készül a javitás. Egy nagy fos a gépelés...

-Erre mit írjak? Van jobb megoldásod rá?

-Nekem nincs bajom a Safarival, Flash-t nyilván nem tud de nem is baj az a múlt korszak.

-igen....

-Egy 64gb iPadnek elégnek kéne lenni, ha meg nem olyat vettél előbb kellett volna gondolni rá. De egy oldalról ez tényleg csak a pénzről szól, úgyhogy megértem.

-Ja igen, egy 20 ezres kínai foson jobban látnád a szöveget napon? Ez a piacon a legvilágosabb tábla...

-A Smart Cover pedig nem igaz, próbáltam és letisztítja korrekten a képernyőt

Na ennyi.

2012. aug. 9. 18:28
 25/35 anonim ***** válasza:

"Samsung hasonló tudású gépe ugyanez az árfekvés"

Én csak erre reagálnék ennyivel:

Galaxy Tab:

[link]

iPad:

[link]

Szerintem azért nem ugyan az az árfekvés.

2012. aug. 9. 18:50
 26/35 Golan Trevize ***** válasza:

Ne röhejesd le légy szíves az aggályaimat, mert tapasztalatból írom, és nem két hete szenvedek.

Biztonsági probléma: 5.0-s iOS bugról írok. Tudod: PIN kód ismerete nélkül fel lehetett oldani a lock screent. Hány hét volt, mire javították?

- Túlárazott. A hasonló kategóriás Samsung többet tud, és vagy 20%-kal olcsóbb. Ha nem többel.

- Lemaradás: nem európai szabvány a 4G támogatása. De konkrétan pl. a 3G támogatásról beszélek. Volt pofájuk annak idején az iPhone-t is kihozni, hogy nem volt benne 3G, noha már a buta mobiltelefonokban is volt. Vedd meg paraszt fél év múlva az újat, abban lesz!

- Az alkalmazásoknál ugyanazokról az alkalmazásokról beszélek. Drágább az iTunes, mint a Play. És igen, a fejlesztő határozza meg, és azért drágább az iTunes, mert az Apple 30% sápot szed. A fejlesztő meg ugyanannyit szeretne kapni. De ezt leszarom, nekem többe kerül.

- A töltője nem szabványos. Nem micro USB. Noha az egyezményt az Apple is aláírta, még sem tartja be. Egy darab töltővel minden hordozható kütyüt tudok tölteni a lakásban. Kivéve az iPad. Akárhova megye3k, kétszer annyi töltőt kell cipelnem, mert a saját maguk által elfogadott szabványt nem hajlandók követni.

- Melegedés: tűz forró. Ennyire komoly melegedést semmilyen más eszköztől nem tapasztaltam még. Notebooktól sem. És ne gyere állandóan a Samsunggal. Vannak más márkák is.

- Amióta van iPad, fos a gépelés. Hány éve nem javítják? És azt, hogy jön a javítás, hiszem, ha látom.

- Nem használok Flasht. A PC-mre sincs telepítve. A Safari lassú, körülményes használni, instabil. Össze sem lehet hasonlítani 3rd party böngészökkel, pl. Dolphin.

- A 64GB rohadt jól hangzik, csak egy rohadt pdf-t nem tudok rámásolni. A képek minőségét, meg mint írtam lerontja, és irgalmatlanul lassan lehet rá szinkronizálni. Zenét nem iPaden hallgatok, mert fülessel röhejes használni, a hangszórója meg ram,aty, ráadásul MONO. Vicc... Filmet meg sem próbálok rátenni, mert megőszülnék, mire az iTunes rászenvedi.

- Azért nem látszik napfényben, mert ez az üveg úgy csillog, mint Salamon töke.

- Smart covert több mint egy éve használok. Mocskolja a kijelzőt, gőzöm nincs, hogy csinálod, hogy nálad tisztítja... Megpucolom a kijelzőt, meg a covert is. Háromszor kinyitom/becsukom, és már ott vannak vastagon a csíkok...

Amúgy meg az egész új iPad belsejét az agyon szidott és támadott Samsung gyártja. Az iPad2-nek csak a felét...

Mondom: ugyanannyi pénzből egy sokkal erősebb hardware-ű, sokkal használhatóbb Androidos rendszert össze lehet hozni. Az iPad a legdzsunkább kínai noname Androidos tablethez képest is csak egy túlárazott, csicsás hipster vacak. És nem, nem irígységből szidom, hanem mert ezt a fost kell használnom, de csak megakadályoz mindenben.

2012. aug. 9. 19:09
 27/35 anonim ***** válasza:

Ezt a hosszút nem olvasom végig, biztos igazad van ha ennyit írsz :) Végülis mindenki azt hisz amit akar. Én az Apple melett állok, és köszönöm jól érzem magam így. Sőtt tök jó érzis mikor kinyitom a Mac-em és a Windows-os felhasználók meg néznek hogy mi a franc :) Amúgy megnéztem ezt: Galaxy Tab 2 10.1 WiFi

125 ezer

Csak 3G

16GB

Kamera: 3Megapixel

1GHz processzor

The New iPad

139990

16GB

4G-s internet

RETINA KIJELZŐ

5 megapixeles kamera!

4magos izé

Úgyhogy nem volt korrekt egy 2 éves modellt linkelned, a legújabb iPad-al szemben. Most komolyan a Retina kijelző megérne vagy plusz 50 ezret...

2012. aug. 9. 21:10
 28/35 anonim ***** válasza:
Ha nagyon akartok reagálhattok, de nem fogom elolvasni. Úgyhogy legyen az hogy nektek van igaztok. Az Apple drága, de a Samsung-hoz képest max 10-20 % akkor ellensúlyozza valamivel. Amerikában meg a fizetésed 1/6-ból veszel iPadet...Úgyhogy oda jók az árak, itt meg rámegy mindenre úgy 10 ezer az árfolyamok miatt és egyébb adók.
2012. aug. 9. 21:13
 29/35 anonim ***** válasza:

"Úgyhogy nem volt korrekt egy 2 éves modellt linkelned, a legújabb iPad-al szemben."

Jah bocs, te írtad, hogy hasonló tudásút... :P

2012. aug. 9. 21:14
 30/35 Golan Trevize ***** válasza:
65%

Látom nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy Samsunggal hasonlítsd össze az iPadet.

Tehát jöjjön az összehasonlítás:

retina display: nem a felbontás miatt szép. Igazából ugyanaz a panel van a Samsungban és az iPadben. Mivelhogy mindkettőt a Samsung gyártja. A több pixelt csak nagyítóval látod. Maga a panel miatt szép a kép. Mindkettőn ugyanannyira...

Processzor: a Samsungban egy 2 vagy 4 magos (gyártási időtől függő) processzor van. Az iPadben 1 vagy 2 magos (szintén attól függ, hogy mikor gyártották), Samsung processzor van.

4G: CSAK Észak-Amerikában tudod használni. Merrt az Apple nagy ívben tesz a világ többi részére.

Kamera: egy tabletben rohadtul mindegy, milyen kamera van. Fényképezésre igencsak használhatatlan egy ekkora lapos valami. Meg azt minden félprofi fényképész tudja, hogy nem a MP számít...

Szóval a nagy innovációról annyit, hogy az Apple több éves technológiát, vagy használhatatlan avagy hasznavehetetlen parasztvakító baromságokat tuszkol le az emberek torkán az igazán hasznos dolgok (SD foglalat, szabványos töltő csatlakozás, stb.) helyett.

Ráadásul egy mobiltelefonra készített operációsrendszert adnak a tabletekre, és több mint 2 éve nem képesek megoldnai, hogy normálisan lehessen szerkeszteni a begépelt szöveget.

Hogy azt már meg se említsem, hogy a Samsung vagy 10-15%-kal könnyebb is...

És akkor most hadd ne kelljen a kínai tabletek között keresgélnem, hogy 50000 Ft-ért milyen teljesítményűt meg tudásút kapsz.

De ha neke az okoz élvezetet, hogy a sok hipster összepisili magát, amikor kinyitod az iMacet (aminek az áráért szinté sokkal nagyobb tudású notebook PC-t lehet venni...), akkor menthetetlen vagy, és nyitogasd az iMacedet a Starbucksban...

2012. aug. 9. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!