Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítség! A Hard Disk Sentinel...

Segítség! A Hard Disk Sentinel azt írja a hordozható vinyómra hogy 9% kondíció és 14 nap van hátra az élettartamából. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nincs elég pendrive-om, hogy lementsek mindent. Nem is olyan régi, hogy tudott elromlani? :( Ha valaki ért hozzá, szívesen leírom a S.MA.R.T. riportot neki! Egyéb: még ezeket írja: 1432 hibás szektor,1232 gyenge szektor.

2012. jún. 11. 15:24
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Okés, csakmert sokan leszólják
2012. jún. 20. 12:36
 42/47 anonim ***** válasza:
A Green-t esetleg.
2012. jún. 20. 13:25
 43/47 A kérdező kommentje:
ezek a különböző színek mit jelentenek?
2012. jún. 20. 20:22
 44/47 anonim ***** válasza:

Régebben jók voltak a WD-k, nekem is van régi, semmi baja, de mióta bejött az advanced format, meg az eco mode (ez a green), azóta rengeteg a selejt. Eco módban hamar leparkolja a fejet (mondván, hogy akkor kevesebbet fogyaszt), de így ha sűrűn (de kisebb szünetekkel, amikoris leparkol) történik fájlhozzáférés, akkor 10-szer annyi mozgást végez a fej - hamarabb elhasználódik. Az advanced format pedig még új technológia, nincs kiforrva és a kínaiak még nem tanulták meg gyártani. :)

Annak idején, amikor hdd vettem, utánanéztem a dolgoknak és egy amerikai cég azt írta, hogy náluk akkor (2 éve) a wd-k 20%-át viszik vissza hibásan, míg a többi gyártónál ez kb. 5%.

2012. júl. 2. 02:08
 45/47 A kérdező kommentje:
Ha még valaki figyeli a kérdésem annak írom, hogy ma bementem a boltba és pár perc várakozás után mondták h az LG nem tudja megjavítani, de már nincs több ilyen vinyó, ezért eldönthetem 30 napig hogy a pénzt kérem visza vagy levásárlom. A pénzt visszakértem. Az a gond, hogy amennyiért azt vettem anno, abból a pénzből nem tudok újjat venni, mert felmentek a vinyó árak.
2012. júl. 23. 13:48
 46/47 cipi8 ***** válasza:

Milyen LG javítja a vinyódat? Persze hogy felmentek az árak az árvíz óta de mennyit kaptál vissza? Hitachi vinyót már kaphatsz 14000-től 1TB-os SATA2 16mb cacheel

250Gb-os WD Caviar IDE 13000-től már nem annyira vannak az egekben mert lassacskán újra telítődik a piac.

2012. júl. 24. 23:19
 47/47 likvidál gyula válasza:

A hd sentinel egy fos.

Hasra ut.

Nekem is azt irja, hogy 9% a kritikus a vinyo allapota es 14 nap van hatra az eletartamaabol (23 nap es 13 ora van benne eddig szerinte). a sebessegre meg, hogy kivallo (100%).

Masoltam vele es sata 2 es feluletre kotve a sata 3as seagateel, egyik particiorol a masikra es 117 mega/secet mutatott.

Namarmost 2552 hibas szektorral (nallam ennyit ir) 9%-os kondicioval egy vinyo nem kivallo (100%os) sebesseget produkal plane nem ugy, hogy kb 80-100 giga szabad hely van rajta az 500-bol.

Az erdekes meg az, hogy hd senitnel hdd contition-re kb. 3 talaltom volt.

Es mind a 3 olyan, hogy 9% a kondicio es 14 nap van meg hatra.

Tok erdekes nem?

Valoszinu csak ezt a ket szamot ismeri.

Parasztvakitas.

Vagy onbeteljesito. Ir valamit aztan tesz is rola ...

2014. dec. 28. 23:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!