Segítség! A Hard Disk Sentinel azt írja a hordozható vinyómra hogy 9% kondíció és 14 nap van hátra az élettartamából. Mit tegyek?
Régebben jók voltak a WD-k, nekem is van régi, semmi baja, de mióta bejött az advanced format, meg az eco mode (ez a green), azóta rengeteg a selejt. Eco módban hamar leparkolja a fejet (mondván, hogy akkor kevesebbet fogyaszt), de így ha sűrűn (de kisebb szünetekkel, amikoris leparkol) történik fájlhozzáférés, akkor 10-szer annyi mozgást végez a fej - hamarabb elhasználódik. Az advanced format pedig még új technológia, nincs kiforrva és a kínaiak még nem tanulták meg gyártani. :)
Annak idején, amikor hdd vettem, utánanéztem a dolgoknak és egy amerikai cég azt írta, hogy náluk akkor (2 éve) a wd-k 20%-át viszik vissza hibásan, míg a többi gyártónál ez kb. 5%.
Milyen LG javítja a vinyódat? Persze hogy felmentek az árak az árvíz óta de mennyit kaptál vissza? Hitachi vinyót már kaphatsz 14000-től 1TB-os SATA2 16mb cacheel
250Gb-os WD Caviar IDE 13000-től már nem annyira vannak az egekben mert lassacskán újra telítődik a piac.
A hd sentinel egy fos.
Hasra ut.
Nekem is azt irja, hogy 9% a kritikus a vinyo allapota es 14 nap van hatra az eletartamaabol (23 nap es 13 ora van benne eddig szerinte). a sebessegre meg, hogy kivallo (100%).
Masoltam vele es sata 2 es feluletre kotve a sata 3as seagateel, egyik particiorol a masikra es 117 mega/secet mutatott.
Namarmost 2552 hibas szektorral (nallam ennyit ir) 9%-os kondicioval egy vinyo nem kivallo (100%os) sebesseget produkal plane nem ugy, hogy kb 80-100 giga szabad hely van rajta az 500-bol.
Az erdekes meg az, hogy hd senitnel hdd contition-re kb. 3 talaltom volt.
Es mind a 3 olyan, hogy 9% a kondicio es 14 nap van meg hatra.
Tok erdekes nem?
Valoszinu csak ezt a ket szamot ismeri.
Parasztvakitas.
Vagy onbeteljesito. Ir valamit aztan tesz is rola ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!