Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítség! A Hard Disk Sentinel...

Segítség! A Hard Disk Sentinel azt írja a hordozható vinyómra hogy 9% kondíció és 14 nap van hátra az élettartamából. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nincs elég pendrive-om, hogy lementsek mindent. Nem is olyan régi, hogy tudott elromlani? :( Ha valaki ért hozzá, szívesen leírom a S.MA.R.T. riportot neki! Egyéb: még ezeket írja: 1432 hibás szektor,1232 gyenge szektor.

2012. jún. 11. 15:24
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Leírnád hogy hogyan vagy milyen programmal? Pont azért akarom leformázni, hogy a fájljaimat ne tudják megnézni. Meg még annyi, hogy mivel tudnám teljesen visszaállíthatatlanul leformázni? De azért működjün, csak a fájlokat ne tudják visszaállítani.
2012. jún. 14. 14:52
 22/47 A kérdező kommentje:
+Bónusz kérdés: Ha kicserélik, vagy kapok új vinyót, mit tegyrk hogy sokáig és biztonságosan műküdjön? Ne romoljon el mint pl ez, ilyen rövid idő alatt.
2012. jún. 14. 14:57
 23/47 anonim ***** válasza:
Ne mozgasd működés közben a gépet. Ne ütődjön és a HDD-k nem szeretik a fesz. ingadozást sem.
2012. jún. 14. 15:05
 24/47 cipi8 ***** válasza:
Az alábbi link segít a tényleges végleges törlésben. Azzal hogy sokáig bírja a vinyó már az előttem lévő válaszban meg találod. Stabil jó minőségű táp kell és ennyi amin jók a csatik és nincs feszkó ingadozás ilyen ami a legolcsóbb az az FSP HEXA tápok amik ár-érték arányban verhetetlenek, és tényleg ne mozgasd a gépet menet közben és ügyelj arra hogy a ház ne rezonáljon semmivel sem. Egy nagy hangfal vagy mélynyomó ami rezgeti a házat az végzetes tud lenni egy HDD-re!
2012. jún. 14. 20:16
 25/47 A kérdező kommentje:
Csak a gépnek a tápjáról megy, nincs hozzá külön. Amúgy hol a link?:P És mivel lehet visszaállítani a leformázott vinyó tartalmát?
2012. jún. 14. 20:27
 26/47 cipi8 ***** válasza:

Na itt a link! Bocs!

[link]

Én Active File Recovery progival szoktam visszamenteni az adatokat a vinyóról. Használt idegen vinyókon miket lehet találni...De amúgy sok ilyen progi létezik.

2012. jún. 15. 00:30
 27/47 A kérdező kommentje:
Ez az Ereaser nekem nagyon lassú! :( 298GB os vinyóról van ugye szó, és fél óra alatt kb semmit nem haladt a törlés, csak minimálisat. Az active file recovery meg miután leformáztam a vinyót, nem talált rajta semmit, és kipróbáltam a Seagate file recovery-t, az viszont nagyon sok minden talált rajta pedig nem is futtattam végig. Van valami ötleted gyors és hatásos adatmegsemmisítésre? Holnap szeretném bevinni a boltba a vinyót, addig megkéne hogy legyen.
2012. jún. 15. 14:18
 28/47 anonim ***** válasza:

Olyant kéne keresni, ami csak EGYSZER írja felül az adatokat. Az hamarabb meg van, mint a sok betonbiztos - de épp oly felesleges - többször törlő progik. Nézd meg, hogy a CCleaner milyen sebességgel dolgozik...

[link]

2012. jún. 15. 16:12
 29/47 A kérdező kommentje:
a CCleaner 15 óra alatt csinálja meg :/
2012. jún. 15. 18:12
 30/47 anonim ***** válasza:
Ha azt veszed, hogy egy átlagos vinyó 30MB/sec-el ír adatokat, akkor 300 GB felülírása potom 27 óra alatt van meg, ha csak egyszer írod felül. Akkor a 15 óra nem is sok. Gyorsabbat nem igen fogsz találni, mert ugye itt ténylegesen írni kell minden üres helyre, míg adatok törlésekor nem is ír a helyére a vinyó semmit. Sok hely, sok idő...
2012. jún. 15. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!