Segítség! A Hard Disk Sentinel azt írja a hordozható vinyómra hogy 9% kondíció és 14 nap van hátra az élettartamából. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Nincs elég pendrive-om, hogy lementsek mindent. Nem is olyan régi, hogy tudott elromlani? :( Ha valaki ért hozzá, szívesen leírom a S.MA.R.T. riportot neki! Egyéb: még ezeket írja: 1432 hibás szektor,1232 gyenge szektor.2012. jún. 11. 15:24
1/47 anonim válasza:
Vegyél újat, ha garis vidd vissza. Ennyi hibás szektor, még csoda hogy megy. Néha sajnos eléggé hamar tönkremennek...
2/47 anonim válasza:
én is csak azt tudom ajánlani amit Fehersrac.érdekes az én 10 éves Maxtor vinyómon 1 szektorhiba sincs
3/47 anonim válasza:
"1432 hibás szektor,1232 gyenge szektor"
O.o Ez a HDD kuka. Amilyen gyorsan csak lehet, mentsd le róla az adatokat (másik HDD, pendrive, DVD, bármi), mert ez már nem sokáig húzza, különösen ha növekszik a hibás szektorok száma...
Hadd tippeljek: Western Digital HDD?
4/47 anonim válasza:
Nem kell leszólni a WD-t. Nekem is az van (elég régi és semmi gond nincs vele), csak én éppenséggel vigyázok rá. Nem kell mozgatni a gépet működés közben, ennyi a titka. :)
5/47 cipi8 válasza:
A 4.nek teljesen igaza van nekem is WD-van és jó, a gépet nem kell mozgatni menet közben és egy stabil táp sem hátrány! Minden HDD-t meg lehet ölni a zötykölődéssel és egy szar táppal. A kérdezőnek meg annyit hogy szerintem erről már minimális adatot tud majd le menteni a rengeteg bad sector miatt. Azonnali csere! Gondolom a HD Sentinel már pirosan villog és ő is azt írja hogy mentés amíg lehet és csere.
6/47 A kérdező kommentje:
LG xd5 320GB-os. Amugy ha nem rakom fel a HDD Sentinelt, észre sem vettem volna, mivel látszólag semmi baja nincs; nem kattog, működik ha bedugom, minden adat megnyitható/másolható róla. Abszolút nem úgy tűnik, hogy bármi baja is van. A gond csak az, hogy nincs anyi egyéb tárhelyem, ahova letudnék menteni mindent, így csak a fontos családi fotók és fontos fájlaimat mentem le 3 pendrive-ra. Ha esetleg leformázom akkor nem javulhat meg?
2012. jún. 11. 21:06
7/47 A kérdező kommentje:
Ja és igen, a sentinel villog hogy hibás, és mentsek le róla mindent, adatvesztés elkerülése miatt.
2012. jún. 11. 21:09
8/47 cipi8 válasza:
Esetleg HD Tune progival is megnézhetnéd, egyszer jártam úgy hogy egyik hibát jelzett a SMARTban a másik meg tökéletes állapotot írt ki, de nem ilyen rosszat mint a tiéd.
9/47 cipi8 válasza:
Gari nincs rá? Nekem a Westeren 3 év van és 80%-os kondíció alatt azt mondták hogy cserélhető már.
10/47 A kérdező kommentje:
Amennyire értek a HD Tune hoz, arra jöttem rá, hogy ugyan ugy 1432 "data" és 1232 "data" nál írja hogy warning, ezek szerint tényleg hibás a hardverem és nem csak annak tűnik. Most nyomtam egy Error Scan-t a HD Tune-val, kíváncsi vagyok mire jut. Hálisten mindig elrakom a blokkot és a garancia papírt a termék dobozába, és 24 hónap jótállást válltak rá, mivel 2011 máj. 17.-n vettem, 1 évet bírt ki a vinyó! Ez szerintetek is kevés hogy csak ennyi ideig bírta?
2012. jún. 12. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!