Miért olyan jó az AMD? CPU-ra értve, vganál nem tagadom, hogy mennyire jók.

"volt valami gyártás technológia ami miatt 60°C érték felé nem engedték őket. "
AMD-nél a SOI nem nagyon szeret 60 fok felett lenni.
A BIOS-ban kell beállítani meddig engedi felmenni a hőmérsékletet.
A Vishera jön még AM3+-ba aztán nem tudom utána mi. Ha jól emlékszem, 2014 után már nem lesz VGA nélküli asztali AMD CPU, csak APU-k. Ha a Piledriver annyival jobb lett a Bulldozernél, mint a Phenom II az első Phenomnál, akkor elérheti az i7-et. De ezt már az asztali Trinitynél kb. tudni fogjuk.

"De ezt már az asztali Trinitynél kb. tudni fogjuk."
Trinitynél nem lesz 4 modulos, csak kettő.
"Ha jól emlékszem, 2014 után már nem lesz VGA nélküli asztali AMD CPU, csak APU-k"
Már 13 után se, a Vishera az utolsó ami még ilyen, utána a felső szegmensbe is APU-k fognak kerülni(elvileg).

"Trinitynél nem lesz 4 modulos, csak kettő. "
Tudom, de egy magon tudni fogjuk mennyivel jobb a Piledriver.

Így visszaolvasva tényleg nem 1értelmű :)
De a Trinitynél még ott van az L3 hiánya. Ezt is jelenthet pár %-ot még. :)

Na most jutottam oda, hogy nem látom az egész értelmét. Jobban végig gondoltam az egészet, és rendszereztem az agyam, és arra jutottam, hogy nem gyűlölöm én az amd-t, csak nem volt teljesen tiszta a kép.
Épp az APU is egy olyan terület, ahol most az AMD egyértelműen nyerő. No meg a kisebbik apu a brazos is mennyivel jobb már mint az intel bármelyik atomja.
Szóval bocsi az egészért, de köszi mindenért, így más más.
jó éjt!

Na igen, azt hiszem CPU-ban + 30%-ot mondtak.
Engem már inkább a Kaveri APU érdekel, GCN-el és a Haswell.
Most akarok venni egy Trinity-s laptopot, vagy egy mATX konfigot A4 Trinityvel. :)

Ha minden úgy meg akkor a Kaveri büntetni fog.
A Haswelnél is van egy szép ígéret arra, hogy az IB-hez képest az IGP akár kétszer olyan erős is lehet, de ezt még a HD 4000-es viszonylatában nem tartom valami áll leejtőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!