Mitől lehet lassú egy gép? Tudom ez látatlanul nehéz kérdés, de örülnék pár alternatívának.
Pl ha megnyitok valamit, aránylag soká bukkan elő, legalábbis nem rögtön, dolgozik. Ha meg több dolog közt váltogatok néha ki is fagy egy-egy ablak, és szintén nagyon dolgozik. Hely van vagy 250G, aránylag új a vinyó, az összes többi cuccról nehezeket ne kérdezzetek, csak ha megmondjátok hogy nézzek utána, mert nem értek hozzá...:)
Ja és gyakran kiírta amikor nagyon dolgozott, hogy kevés a virtuális memória. Azt mondták azzal ne törődjek de valami leírás alapján átállítottam 1-1gigára amit írtak és azóta nem problémázik ezen. Mondjuk tény, hogy ettől még vacakol...:)
Javaslom az esay cleaner nevű kis progit, ez letakarítja a felesleges bejegyzéseket, és szükségtelen fájlokat töredékeket.
Egyébéként lehet hogy virusos is a gép
Sajátgépen jobb klikk, tulajdonságok, vagy Windows billentyű+Pause/Break gomb. Ez előhozza a rendszer tulajdonságait, itt a kezdőlapon le van írva, hogy milyen processzorod van, és hogy mennyi a gépedben a memória. XP-nél ha nincs 1GB, az ma már kevés lehet, Vistánál 1,5GB, de inkább 2GB kéne, az alatt lehet nagyon lassú.
Esetleg az lehet még, hogy valami elvadult víruskergetőt használsz, ami "megeszi" a gépet és nem hagy más progikat dolgozni, esetleg túl paranoiásra (nagyon magas védettségűre) van beállítva.
Ott a vírus/spyprogi lehetősége is, amit már leírtak, ez főleg akkor valósinűsíthető, ha korábban jól ment a rendszer.
Illetve még lehet egyéb hardware hibától is, pl a winchestertől (rossz módban használja az alaplap, nincs ún. közvetlen memóriahozzáférése, DMA-ja).
Nagyon kis eséllyel elég lehet egy töredezettségmentesítés is.
Más lehetőség hirtelen nem jut eszembe :)
Mindjárt megnézem mire van állítva.
Noddal még nem volt ilyesfajta problémám, csinálhat ilyet?
Töredezettségmentesítést futtattam pár napja, talán kicsit jobb lett de még mindig vacak.
"pl a winchestertől (rossz módban használja az alaplap, nincs ún. közvetlen memóriahozzáférése, DMA-ja)." -- és ezt megtudhatom valahogy?:)
nyomj egy feladatkezelőd(alt control delete kombináció)és nézd meg hogy nincs e olyan progi ami terheli a procit állandoan? 20-30%os állandó terhelés már gyanus.
ha van akkor uninstalláld azt a progit ha nem feltétlen szükséges.
amugy meg állitsd be hogy windows inditásánál mely progik indulhatnak.
ezt ajánlom:
"11:48 jááájj nem tudom mit kereseeek:)) Az általános fülre gondolsz? A RAM-ot kéne néznem? Mert akkor azt hiszem nagy bajban vagyok:D"
Miért, mit ír ki? Mennyi van benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!