Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől lehet lassú egy gép?...

Mitől lehet lassú egy gép? Tudom ez látatlanul nehéz kérdés, de örülnék pár alternatívának.

Figyelt kérdés

Pl ha megnyitok valamit, aránylag soká bukkan elő, legalábbis nem rögtön, dolgozik. Ha meg több dolog közt váltogatok néha ki is fagy egy-egy ablak, és szintén nagyon dolgozik. Hely van vagy 250G, aránylag új a vinyó, az összes többi cuccról nehezeket ne kérdezzetek, csak ha megmondjátok hogy nézzek utána, mert nem értek hozzá...:)

Ja és gyakran kiírta amikor nagyon dolgozott, hogy kevés a virtuális memória. Azt mondták azzal ne törődjek de valami leírás alapján átállítottam 1-1gigára amit írtak és azóta nem problémázik ezen. Mondjuk tény, hogy ettől még vacakol...:)

2009. jún. 27. 10:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom az esay cleaner nevű kis progit, ez letakarítja a felesleges bejegyzéseket, és szükségtelen fájlokat töredékeket.

Egyébéként lehet hogy virusos is a gép

2009. jún. 27. 10:50
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajátgépen jobb klikk, tulajdonságok, vagy Windows billentyű+Pause/Break gomb. Ez előhozza a rendszer tulajdonságait, itt a kezdőlapon le van írva, hogy milyen processzorod van, és hogy mennyi a gépedben a memória. XP-nél ha nincs 1GB, az ma már kevés lehet, Vistánál 1,5GB, de inkább 2GB kéne, az alatt lehet nagyon lassú.

Esetleg az lehet még, hogy valami elvadult víruskergetőt használsz, ami "megeszi" a gépet és nem hagy más progikat dolgozni, esetleg túl paranoiásra (nagyon magas védettségűre) van beállítva.

Ott a vírus/spyprogi lehetősége is, amit már leírtak, ez főleg akkor valósinűsíthető, ha korábban jól ment a rendszer.

Illetve még lehet egyéb hardware hibától is, pl a winchestertől (rossz módban használja az alaplap, nincs ún. közvetlen memóriahozzáférése, DMA-ja).

Nagyon kis eséllyel elég lehet egy töredezettségmentesítés is.

Más lehetőség hirtelen nem jut eszembe :)

2009. jún. 27. 11:48
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem vírusos, legalábbis a nod szerint.:) Meglesem amit mondtál. Remélem nem tud kitörölni semmi fontosat...:)
2009. jún. 27. 11:52
 4/15 A kérdező kommentje:

Mindjárt megnézem mire van állítva.

Noddal még nem volt ilyesfajta problémám, csinálhat ilyet?

Töredezettségmentesítést futtattam pár napja, talán kicsit jobb lett de még mindig vacak.

"pl a winchestertől (rossz módban használja az alaplap, nincs ún. közvetlen memóriahozzáférése, DMA-ja)." -- és ezt megtudhatom valahogy?:)

2009. jún. 27. 11:55
 5/15 A kérdező kommentje:
11:48 jááájj nem tudom mit kereseeek:)) Az általános fülre gondolsz? A RAM-ot kéne néznem? Mert akkor azt hiszem nagy bajban vagyok:D
2009. jún. 27. 12:02
 6/15 anonim ***** válasza:

nyomj egy feladatkezelőd(alt control delete kombináció)és nézd meg hogy nincs e olyan progi ami terheli a procit állandoan? 20-30%os állandó terhelés már gyanus.

ha van akkor uninstalláld azt a progit ha nem feltétlen szükséges.

amugy meg állitsd be hogy windows inditásánál mely progik indulhatnak.

ezt ajánlom:

[link]

2009. jún. 27. 12:15
 7/15 anonim válasza:
100%
Tegyél fel rendszertisztitó programot.Van több is amik nagyon jók:Innen töldhetsz le: [link] PL; CCleaner,Wise Registry Cleaner.A segédprogramok majd a rendszerkarbantartokban találod ezeket a progikat.És a programok törlésére használd a Revo Uninstallar Free-t.Ez maradéktalanul törli a szoftvereket amit törölni szeretnél.Nem hagy vissza szemetet ami lasitja a gépedet.Vagy ha már annyira rossz a géped és nem tudod rendbe tenni akkor egy ujra telepítés segít.De utána mindenképp használd a leírt progikat. kornelius2@freemail.hu ha tanács kell
2009. jún. 29. 09:28
 8/15 anonim ***** válasza:

"11:48 jááájj nem tudom mit kereseeek:)) Az általános fülre gondolsz? A RAM-ot kéne néznem? Mert akkor azt hiszem nagy bajban vagyok:D"

Miért, mit ír ki? Mennyi van benne?

2009. jún. 29. 13:25
 9/15 A kérdező kommentje:
13:25 192MB RAM :S Virtuális memória 1200mb-ra van állítva a két használatban lévő meghajtón. (4van) És XP van. Akkor emiatt lassú? Ezzel mit lehet csinálni?
2009. jún. 30. 12:52
 10/15 A kérdező kommentje:
09:28 Amit az első hozzászóló javasolt, azt akkor feltettem, végig is vittem, nem talált annyi mindent mint gondoltam, de amit talált töröltem. Szerintem más lehet a baj. Fél éve lett új vinyóm, a régi iszonyat kicsi volt, és ezért baromi lassú, de bent maradt az is. Szóval amikor új lett, akkor az persze egész gyors volt, de hát ugye tök csupasz... Nem vagyok egy nagy számítógép virtuóz, szóval elhiszem hogy vannak rajta felesleges kacatok, programok és egyéb, de feltételezem másnak többszöröse, szóval ezt még igazán el kéne bírnia. Fokozatosan lassult be megint, és már a tárhely hiány kizárt mint ok, végre bőven van, már a netem is gyors, de ha folyton kifagy akkor azzal se megyek semmire.:( Úgyhogy szerintem az újrarakás se hozna újat, csak ideig-óráig. Túl sokat agyal, dolgozik, és addig nem tudok vele mit kezdeni. Tudom az lassít másnál is, ha több ablak nyitva van, de azért nem hiszem hogy ez a szenvedős állapot a normális.
2009. jún. 30. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!