Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassú a gépem? (többi lent)

Bitangjó kérdése:

Miért lassú a gépem? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az lenne a gondom h 2 vinyó van a gépembe: egy 60gigás rendszernek és van egy 120as minden másnak. Mostanába olyat csinál a 120asom h ha megy a letöltés, vagy csak másolok rá/róla akkor annyira fogja a gépemet h teljesen lelassul. Akadozik az egér, a böngésző, meg minden. Próbáltam leformázni a vinyót, újratelepíteni a gépet, de nem használt. Lehetséges h be fog dögleni? Valamit ötlet?
2012. márc. 20. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Hard Disk sentinelt futtass rajta
2012. márc. 20. 18:07
 2/5 A kérdező kommentje:
És mit nézzek benne? 100% teljesítmény és 99% kondíció. Viszont a rendszer vinyómnál (60gb) ilyet ír: A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 283 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata). De nem volt se fagyás, se újraindulás. Mást ötlet?
2012. márc. 20. 19:01
 3/5 cipi8 ***** válasza:
100%

Start-Vezérlőpult-Rendszer-Hardver fül-Eszközkezelő-IDE ATA/ATAPI vezérlők

Itt rámész az elsődleges és másodlagos IDE csatornákra jobb klikk-Tulajdonságok-Speciális beállítások fülre kattintva meg nézed hogy a jelenlegi átviteli mód valamelyiknél nem PIO-ban van-e? Mert itt valamelyik DMA módnak kell lennie!

Ha még is PIO azt könnyen kilehet még javítani pusztán az Elsődleges és Másodlagos IDE csatornákat jobb klikkel eltávolítod és utána a gép felfogja ajánlani az újraindítást és újra is kell indítani azonnal majd mire újra belép a rendszerbe vissza is telepíti magát majd alul az óránál kifogja írni a winyókat hogy felismerte és minden rendbe van!

Ez a PIO-mód pont a sok adatátviteli hibák miatt indul el a célja hogy óvja a wincsit és az adatokat de ebben a módban piszok lassan zakatol a gép! Sokszor hiába telepíted újra attól még ő tárolta a hibákat és új windows op. rendszernél is így megy, ezért szükséges ez az eltávolítási módszer! Ha sikerrel jártál akkor most mind a két winyód valamelyik Ultra DMA módban üzemel ami normális és gyors!

A HDD Sentinelnél észlelt hibát pedig HDD REGENERATOR progival ki lehet javítani és vissza áll a winyó majd újra 100%-ra! Ezt a progit ingyen letöltheted!

Írjál majd ha segítség kell a progival kapcsolatban, mert már megint egy regényt írtam, de remélem tudtam segíteni valamit!

2012. márc. 21. 00:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Isten vagy :) Tényleg az a PIO volt a gondja. Eltávolítottam ahogy írtad és mostmár szalad rendesen :) Majd írok ha nem boldogulok a regeneratorral. Köszi a segítséget.
2012. márc. 21. 11:27
 5/5 cipi8 ***** válasza:
Örülök hogy tudtam segíteni és nem egyből rohantál új winyót venni!
2012. márc. 21. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!