Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kékhalálozik és fagy le...

Miért kékhalálozik és fagy le a gépem 4db memória modullal? Ha csak egyet hagyok benne, semmi baja, de nekem lassú.

Figyelt kérdés

Alaplap: Asus M4A89GTD-Pro/USB3

Memóriák: Kingston KHX1600C9D3K3/6GX (4db 2GB-os modul)

Proci: AMD Phenom II 965 x4

Videókártya: Asus ENGTX 460SE

Táp: Gigabyte 550W

Biosban a DRAM Frequency 1600-ra van téve Auto-ról. A felugró ablakra cancel-t nyomtam.

2012. febr. 19. 12:54
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és teszem hozzá, a memóriatámogatási listán támogatja a 4DIMM-et ehhez a fajta RAM-hoz az alaplap.
2012. febr. 19. 13:02
 2/11 anonim válasza:

Próbáld meg újrarakni a windowst.. az csodákra képes:)

De ha rossz a ramocska akkor sajnos új kell:(

2012. febr. 19. 13:11
 3/11 A kérdező kommentje:
Windows 7 Ultimate 64bit van fenn, újrarakás sem segített rajta. Frissek a ramok is, Memtest 86 nem talált semmit, hiába cserélgetem az se segít. Alaplapi memória slot hiba lehet a gond? Vagy Bios-ban kéne még valamit állítgatni?
2012. febr. 19. 13:15
 4/11 A kérdező kommentje:
Már 1-éve szívok vele, van hogy 1 hétig nincs semmi baja, van hogy naponta többször is kékhalál...Ezek előtt a ramok előtt ilyenek voltak benne: Kingston KHX1600C9D3K2/4GX (4db 2GB-os) 1.7 ~ 1.9V, de lecseréltem a fent írtra, mert ebből a memóriatámogatási listán a DIMM-eknél csak az 1DIMM volt támogatott. De ezek szerint nem a ram volt a hibás. Már komolyan nem tudom mi a baja ennek a szutyok gépnek, lehet alaplap csere lesz belőle egy Asus Crosshair V Formula-ra nyárra...
2012. febr. 19. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha nem párosított memóriát használsz akkor előfordul hogy kékhalált kapsz. Márpedig a KHX1600C9D3K3/6GX 3db memóriát takar, ha te ezt megtoldottad +1 memóriával akkor az biza nagy eséllyel meghal dual módban.
2012. febr. 20. 15:15
 6/11 A kérdező kommentje:
Mostmár csak 3 van benne, utána bekapcsoltam a gépet és máris rosszalkodott...remélem csak ideiglenes volt.
2012. febr. 20. 18:01
 7/11 A kérdező kommentje:
De akkor milyen ramot szerezzek amiből bele mehet 4db? Fontos lenne.
2012. febr. 20. 18:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki, megoldódott a gond. Szétkaptam az egész gépet, levettem a prociról is a hűtőt és alatta alig volt CPU paszta...ki volt préselve a szélére a felületén ahol a hűtő van ott szinte semmi nem volt. Letakarítottam róla a régit, szinte rá volt sülve 1-2 helyen, rá nyomtam egy szép nagy adag új pasztát, visszaszereltem mindent, benne van a 4 ram Win7 is kijelzi az élmény indexben simán hogy 8GB és nincs mögötte zárójelben végre, hogy ennyi meg annyi használható, ezt általában minden kékhalál után eljátszotta. A videókártya is hűvösebben működik most és sokkal gyorsabb lett az egész gép. Remélem ez nem csak átmeneti, hanem végleges dolog. Remélem azt is, hogy sokat segítettem azoknak akiknek hasonló gondjuk van.
2012. febr. 23. 22:38
 9/11 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező! Még ha az alaplap engedi is a magasabb beállítást, a Phenom II processzorok memóriavezérlője csak 1333MHz-re van hitelesítve. Ha hibázik 1600MHz-en, próbáld meg lejjebb benni 1333-ra.

Ami a pasztázást illeti, elég egy finom, vékony réteg, ha jól el van kenve. (egy borsónyi paszta, jó ügyesen, akár a hűtő segítségével elegyengetve). Ha túl sok, akkor lefolyhat a széleken, zárlatot okozhat ha ezüst alapú és töknrevághatja a gépet. Nagyon finoman vele. Pasztázás után pedig pasztás kézzel SEMMILYEN alkatrészhez ne nyúlj.

Ellenőrizd a hőfokokat is! 60 fok 100% terhelés alatt a procinak már határeset, fölötte veszélyes! Erre ügyelj.

Továbbá néhány alaplap gyári beállításon 1.45V -os magfeszültséget ad a processzoron. Ez olyan sok, hogy tuningra is elég, de felesleges alap órajelhez. CSökkentheted a fogyasztást és melegedést, ha lejjebb veszed ~1.25V környékére.

Ha gond van, próbálkozz ezekkel.

2012. febr. 25. 13:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Aemdae Turion

ott a pont :)

2012. febr. 25. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!