Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik cég gyárt jobb videókár...

Mpeti1996 kérdése:

Melyik cég gyárt jobb videókártyát? Nvidia vagy ATI?

Figyelt kérdés
Melyik, és miért jobb?

2012. márc. 13. 22:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
Hülye a kérdés. Mindkét kártya jó.
2012. márc. 13. 22:45
 2/20 anonim ***** válasza:
21%
Én az Nvidia-t tartom előnyben. Az Nvidia sokkal jobb mint az ATI minőségileg is nagyon ott van elég tartós egy kártya és persze szinte minden játékot ez támogatja. És az Nvidia-t többyire játékokra fejlesztik az ATI-t meg irodai gépekre gyártják tudtommal, és elég gyakori a meghibásodása, én két ATI kártyát dobtam már el mert a hűtése egy kalap kaka vagy pluszba kellett rászerelnem vagy egy teljesen külön álló ventilátorral segítettem r a hűtésére.
2012. márc. 13. 22:48
 3/20 anonim ***** válasza:
81%

Attól függ, hogy mire kell és mennyiért.

Egy átlag felhasználónak az AMD (mert ugye az ATI már évek óta nem létezik, felvásárolta az előbbi cég), mert kevesebbet fogyaszt, sokszor nem is kicsit, és az átlagfelhasználót érintő felhasználási körökben általában erősebb is. Főleg az alsóbb árkategóriákban.

Professzionális tervezőprogramokhoz viszont inkább az nVidia, mert az amúgy is ezt tartja a fő profiljának, ezen a téren jobb a szoftvertámogatottsága is. Ezen a téren valószínűleg az AMD a 7000-es szériával fogja kiegyenlítettebbé tenni a küzdelmet. Nagyon jó felépítést sikerült összehozniuk, ami a riválissal szemben skálázhatóságban is bajnok.

2012. márc. 13. 22:50
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
A második válaszát pedig hagyd figyelmen kívül. Egy szó sem igaz belőle.
2012. márc. 13. 22:51
 5/20 anonim ***** válasza:
46%

Lehet a régi laptopom miatt, de az Nvidiákat megbízhatóbbnak, erősebbnek tartom, pedig most egy AMD HD6870-esem van.

Játék szempontjából az AMD olcsóbban tudja adni a kártyáit, ez manapság sokat számít.

De munkára, akár kisebb otthoni 3d-s tervezésre is jobb egy Nvidia kártya, profi kártyák között is inkább Nvidia sztem....szal kb ugyanúgy vagyok mint a 3. válaszoló.

2012. márc. 13. 23:02
 6/20 anonim ***** válasza:
22%
Ahogy már említették, az nvidiás kártyáknak jobb a támogatottságuk, supportjuk, és a játékfejlesztőket is eléggé meg szokták "kenni" (nem kell felhoznom a szándékosan generált gépigényt a crysis sorozatban, egyéb játékokban...) ezért játékhoz sajnos igaz, de az nvidiás kártyák jobban passzolnak. Hiába, ez van, lényegesen drágábbak is mint az amd-s kártyák, pont ezért. Nekem ugyan amd-s kártyám van, szopom is vele a véreres brét legtöbbször, szinte minden újonnan megjelenő játékhoz már drivert kell írnia az amd-nek, hogy normálisan fusson (na jó, van hogy az általuk támogatott játékhoz IS, saints row 3 -_-). Fogyasztás terén az amd-s kártyák jobb helyen állnak, nem kevés watt-al. Az meg, hogy mi mennyire melegszik, gyártó és hűtő szabja meg.
2012. márc. 13. 23:04
 7/20 anonim ***** válasza:
48%
Ati (amd-t) Jobbnak gondolom, mert ő olcsó és jó kártyákat is csinál, és csinál nagyon erőseket is. Energia takarékosabbak az újabb kártyái.
2012. márc. 13. 23:06
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Azért azt is érdemes megfigyelni, hogy az új játékokban egyre inkább kezdi leváltani az AMD logó az nVidiát. Ebből látszik, hogy melyiknek fontosabb a desktop (asztali PC) piac.
2012. márc. 13. 23:08
 9/20 anonim ***** válasza:
73%

Nekem idáig volt 5 Nvidia illetve 5 ATI/AMD kártyám és mindegyikkel elégedett voltam. Az utóbbi 3 évben viszont már csak AMD karikat vettem a jobb ár/érték/fogyasztás mutatók miatt. Ebben a 3 évben, ha nem is mindent, de a legtöbb neves játékot kipróbáltam és azt kell mondjam, hogy driver problémákkal nem vagy csak nagyon ritkán találkoztam. Amit a második válaszoló írt, az teljesen figyelmen kívül hagyható...úgy hülyeség ahogy van.

Az nvidia a professzionális piacon előnyben van (javarészt a CUDA API-nak köszönhetően), de az AMD új GCN architektúrára építkező kártyái pont ezen a ponton javítottak nagy mértékben (azaz már nem csak a játékok voltak előtérben tervezéskor, hanem az általános/professzionális felhasználás is). A videokártyákat egyébként a partnerek gyártják az Nvidia és az AMD inkább "csak" a GPU-ért felelős....a jó minőségről híres márkák mindkét oldalon egyformán jó minőségű termékekkel rukkolnak elő. Az AMD a HD4000-es széria óta igencsak nyeregben van, szerintem nem sok rosszat lehet róluk elmondani, legalábbis otthoni felhasználó/játékos szemszögből. A kérdést leginkább úgy kéne megközelíteni, hogy X forintért milyen kártyát érdemes venni...

2012. márc. 14. 00:24
 10/20 Panda Péter ***** válasza:
56%
az valahogy senkinek nem tűnt fel mostanság, hogy az "nvidia pénzeli a fejlesztőket" duma már rohadtul nem olyan aktuális, mint mondjuk 5 éve? az A kategóriás címek közül jóval többet pénzel az AMD partnerprogramja (Gaming Evlolved).
2012. márc. 14. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!