ATI vs nVidia. Melyiket miben jobb? (nagyon felületesen)
Régebben úgy hallottam, az nVidia:
- a textúrák megjelenítésében
- a PhysX-nek köszönhetően szebb, gazdagabb látványokat tud megjeleníteni.
Az ATI kártyái:
- külön szoftver nélkül, alapból szebb effekteket biztosítanak (legalábbis jobban számítják azokat -> gyorsabb, több fps)
Mostanra mennyit változott ez?
Jól szólt. Annyit még érdemes tudni, hogy a 30 és 50-re végződő kártyák valami hiba miatt butított változatok (pl nem megy pár shader, nem bírja a tempót a GPU). Ettől függetlenül tesztelt és működik. 70-re vagy 90-re végződő modelleket ajánlok, 6670, 6770, 6870, 6970 esetleg 6790
vagy újabb szériából: 7770, 7870, 7970
Specifikációk nélkül !
Igen ATI . Már csak azért is mert az nV-nél vannak csalások és ez szerintem kiábrándító ! Ezzel a szememben már el is ásták magukat , még ha van is ütős termékük . Régen is lehetett olyanokat olvasni , hogy a driver amit a kártyához írtak , átveri a tesztelő progit , hogy több fps legyen . ATI !!! És ha játékra veszed , akkor ahogy előttem említették 70 90-esre végződőt és a százas karaktert , legalább 8-as helyi értékű szám töltse ki . Persze könnyű ezt leírni , de ebben a gazdasági helyzetben sajnos sűrű a kompromisszum .
"30 és 50-re végződő kártyák valami hiba miatt butított változatok"
WTF???? ezt melyik pletykalapon olvastad? az adott családon belül a számozás (xx30, xx50, xx70, xx90) csak a teljesítményszintre utal.
a textúrák megjelenítésében nem hinném hogy jobb lenne az nV. régebben igaz volt, hogy a textúraigényes alkalmazásokban gyorsabbak, de ma már nem.
a PhysX egy vicc. alig pár cím támogatja, ott is sok helyen bugos, és csak néhány extra effektet ad. a PhysX-et, mint az nV melletti érvet felhozni, kb nevetséges.
hallottam olyan véleményeket én is, hogy az ATI kártyáknak szebb a képe, én ezt nem tudom alátásztani, volt mindkét gyártótól kártyám, a képminőségre egyiknél sem volt panasz.
ahogy írták, ATI (illetve AMD) az esetek többségében gyorsabb és olcsóbb, vagy legalábbis azonos árszinten jobb vételnek számít (egyedüli kivétel talán a GTX560 Ti, ami az árához képest jól teljesít). én nV-t csak azoknak ajánlom, akiknek a munkájuk miatt kell a CUDA. játékra inkább AMD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!