Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ATI vs nVidia. Melyiket miben...

ATI vs nVidia. Melyiket miben jobb? (nagyon felületesen)

Figyelt kérdés

Régebben úgy hallottam, az nVidia:

- a textúrák megjelenítésében

- a PhysX-nek köszönhetően szebb, gazdagabb látványokat tud megjeleníteni.

Az ATI kártyái:

- külön szoftver nélkül, alapból szebb effekteket biztosítanak (legalábbis jobban számítják azokat -> gyorsabb, több fps)

Mostanra mennyit változott ez?

2012. márc. 6. 23:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az Ati kártyák kevesebbet fogyasztanak, kevésbé melegszenek, csendesebbek, és gyorsabbak. Mellesleg olcsóbbak is. Viszont nem CUDA kompatibilisek. Így hirtelen ez az egy hátrányuk jutott eszembe... Én az Ati-ra szavazok.
2012. márc. 6. 23:42
 2/6 anonim ***** válasza:
+1 az ati kártyákra!
2012. márc. 7. 00:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Jól szólt. Annyit még érdemes tudni, hogy a 30 és 50-re végződő kártyák valami hiba miatt butított változatok (pl nem megy pár shader, nem bírja a tempót a GPU). Ettől függetlenül tesztelt és működik. 70-re vagy 90-re végződő modelleket ajánlok, 6670, 6770, 6870, 6970 esetleg 6790

vagy újabb szériából: 7770, 7870, 7970

2012. márc. 7. 00:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Ati , egyértelmüen.
2012. márc. 7. 06:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Specifikációk nélkül !

Igen ATI . Már csak azért is mert az nV-nél vannak csalások és ez szerintem kiábrándító ! Ezzel a szememben már el is ásták magukat , még ha van is ütős termékük . Régen is lehetett olyanokat olvasni , hogy a driver amit a kártyához írtak , átveri a tesztelő progit , hogy több fps legyen . ATI !!! És ha játékra veszed , akkor ahogy előttem említették 70 90-esre végződőt és a százas karaktert , legalább 8-as helyi értékű szám töltse ki . Persze könnyű ezt leírni , de ebben a gazdasági helyzetben sajnos sűrű a kompromisszum .

2012. márc. 7. 07:51
 6/6 Panda Péter ***** válasza:

"30 és 50-re végződő kártyák valami hiba miatt butított változatok"

WTF???? ezt melyik pletykalapon olvastad? az adott családon belül a számozás (xx30, xx50, xx70, xx90) csak a teljesítményszintre utal.

a textúrák megjelenítésében nem hinném hogy jobb lenne az nV. régebben igaz volt, hogy a textúraigényes alkalmazásokban gyorsabbak, de ma már nem.

a PhysX egy vicc. alig pár cím támogatja, ott is sok helyen bugos, és csak néhány extra effektet ad. a PhysX-et, mint az nV melletti érvet felhozni, kb nevetséges.

hallottam olyan véleményeket én is, hogy az ATI kártyáknak szebb a képe, én ezt nem tudom alátásztani, volt mindkét gyártótól kártyám, a képminőségre egyiknél sem volt panasz.

ahogy írták, ATI (illetve AMD) az esetek többségében gyorsabb és olcsóbb, vagy legalábbis azonos árszinten jobb vételnek számít (egyedüli kivétel talán a GTX560 Ti, ami az árához képest jól teljesít). én nV-t csak azoknak ajánlom, akiknek a munkájuk miatt kell a CUDA. játékra inkább AMD.

2012. márc. 7. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!