Melyik lenne jobb vétel? Egy Core I5 2500, vagy egy AMD Phenom II X4 960T 3. 00GHz AM3 BOX?
"lesz egy hatmagos procid, ami inkább az i7-ekkel beszélget..."...nem
Másrészt, az X4-es Phenomok tényleg egy i3-as szintjén mozognak, össz teljesítményben lehet a Phenomok jobbak, viszont a legtöbben a gyári hűtő lecserélését ajánlják, ami plusz összeg, illetve fogyasztása is több....de talán én is AMD-t vennék ebben az árban.
Aztán hogy i5 vagy Phenom...
Nekem i5-2500 van, nagyjából semennyire nem használom ki, és ugye a gyorsasághoz sok minden más is hozzátesz (ssd vs merevlemez), szóval alap használatnál azért nem lenne egy "húb*szdmeg" élmény maga a processzor. A teljesítménye inkább akkor jön ki mikor tényleg kihasználod processzorfüggő programokkal (3d renderelés stb), abban tényleg jó.
Játék szempontjából az X4 is kihajtja a legerősebb kártyákat is (amit még normális ember megvesz), szóval csak játékhoz elég lenne ez a processzor is.
Összességében, én ha most vennék gépet játékra, akkor X4-est tennék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!