Melyik lenne jobb vétel? Egy Core I5 2500, vagy egy AMD Phenom II X4 960T 3. 00GHz AM3 BOX?
# 6 Kissé elvagy tévedve. Egy Phenom II X4-et egy sandy bridge i3-as hoz, két magon el is veri, az X4 előnye a +2 fizikai mag, az teszi jobb vétellé.
HD5850 alá pedig bőven elég egy Phenom II X4 960T, a későbbi VGA csere se gond e mellé a CPU mellé, ésszerű határokon belül persze, szóval egy hatalmas plusz Mukedli89-nek!
A bővíthetőség meg most nem feltétlen szól az AMD mellett.
AM3+-ba ha megfelelő lapod van akkor a bullok után jön a piledriver, aztán az utolsó IGP nélküli CPU AMD-nél a Vishera. Ezzel szemben nem sokára az LGA1155 utolsó családja(na jó mintha olyan sok lenne) az ivy bridge APU(intelnél nem tom a pontos nevét) lesz. Szóval ez mind a jövő zenéje, de hagyjuk is.
Na kérdező egy lappal én azt mondom BŐVEN elég a Phenom II X4 960T, a maradékot költsd másra.
"ami felső kategória ahoz már iinkább kellene egy i5 vagy ahogy előttem mondták egy fx 6100"
Még annyit hogy egy sandy i5 és az FX-6100 se egy kateg ha azt vesszük. Az meg hogy egy-egy magon szerintem nem erősebb az FX-6100 mint a 960T, szóval az a 6 néveleges mag megint nem jelent semmit, hiszen valaminek használni is kéne, nem?
Ja kérdező most jut eszembe ha nagyon kell a CPU erős ott az i5 2300 is akár, az már elég lehet egy HD7970 alá is.
én pár hete tettem egy hatalmas upgrade-et a gépemre
Volt:
Intel Dual Core 2.1Ghz
2GB RAM
128MB VGA
És lett:
AMD Phenom II X4 960T
8GB RAM
HD6950 2GB
Én nekem most egy 960T van, meg vagyok vele elégedve, de majd 1-2 év múlvai upgradenél i7-et választok majd valamilyen 2GPU-s VGA mellé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!