Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Apple számítógépek miért...

Az Apple számítógépek miért olyan drágák?

Figyelt kérdés

Sokszor 3x többe kerülnek mint egy azonos kategóriás Windows PC.Mégis miért?

Van különösebb oka,vagy csak az Apple így döntött hogy ez ennyi?

Olvastam róla hogy régen az Apple majdnem csődbe ment a magas árak miatt még a 80-as évek körül,de végül csak sikerült neki talpon maradni amikor kitalálta a Macintosh-t és az operációs rendszert át nevezték MacOS-re.De mégis mitől olyan nagy szám a Macintosh vagy MacOS hogy ennyit kérnek érte és lényegében a céget megmentette?

2012. márc. 13. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmi olyan extra nincs bennük ami indokolná az árát, ennyibe kerül, ez van.

A fanok ennyit úgyis kiadnak érte.

2012. márc. 13. 15:36
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Semmi, szép csillogós, és sok rajta a bizgentyű meg izébizé, veszik is a népek. Angol fórumokon meg olvasni lehet, hogy "Nem tudok behúzni a macOS-en, mit csináljak?"
2012. márc. 13. 15:38
 3/7 anonim válasza:
10%

Az Apple szemét egy cég, ebben a filmecskében bemutatják, hogy mit műveltek az ájfónok akkujával:

http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c

2012. márc. 13. 16:03
 4/7 Panda Péter ***** válasza:
51%
baromi letisztult, nagyon szájbarágós és egyszerű a használata ezért sokan nagyon szeretik. nem feltétlenül kell vele annyit mókolni, mint adott esetben egy PC-vel. viszont ezzel járnak a szoftveres megkötések és az árhoz képest gyenge hardver. mivel ez sokokat nem izgat, viszont szeretik az OS-t, ezért ennyiért is megveszik a terméket.
2012. márc. 13. 16:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom én biztos nem fizetnék ennyit egy számítógépért.Elhiszem a márka kedvelőinek hogy nagyon jó,de ezek az árak elképesztőek.Például néztem mennyiből tudnák egy teljesen elvault G4-es PowerPC-t összerakni.

Hátha úgy olcsóbb.

Az alkatrészek valami eszméletlen drágák.Például egy szerencsétlen G4-es 533MHz-es proci közel 8 000Ft

Ennyiért már kapok valami régi 2 magos 3GHz-es Intel procit.

Nem értem ezzel hogy birt az Apple talpra állni.Olvastam hogy anno az IBM és a Microsoft totál kiszorította a piacról az Apple-t az ára miatt,de gondoltak egy nagyot hogy a számítógépünk neve legyen Macintosh az operációs rendszer pedig MacOS.És ezzel megcsinálták a szerencséjüket.Jó mondjuk volt valami nagyon komoly fejlődés az operácios rendszerben és talán a hardverben is,de hogy ez miatt ilyen árak mellett fent tudjon maradni....Ez számomra rejtély bárki miért fizet ennyit.Oké hogy szereti de akkor is.

A videó nagyon érdekes,elgondolkodtató.Nagyon komoly összeesküvés elméletek vannak benne.Mondjuk az elég gáz hogy csóringer csávó mit össze szívott a nyomtatójával amikor bizonyítottam a gyártó úgy tervezte hogy max 5000 oldalt nyomtasson,eszébe nem jutott hogy pereljen.Még az iPod-os gyerek megnyerte a pert mert az Apple silány minőségű anyagból csinálta az aksit XD

Ez a silány minőségű anyagokkal való játszadozás hogy minél kevesebb ideig bírja,amúgy szerintem majdnem mindenre igaz.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Ment a pont.

2012. márc. 14. 21:32
 6/7 anonim válasza:
60%
Státusszimbólum az apple.
2012. júl. 12. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt macem még g4-es. Soha többet nem kérek belőle!!
2012. júl. 14. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!