Milyen ma egy csúcs gép? Úgy értem a processzortól, memóriától kezdve a videókártyán át egészen a monitorig mi a legjobb a piacon, hány giga, vagy terra, stb. legalábbis ami a személyi számítógépeket illeti?
Mondjuk egy
i7 2700k
ASUS Z68/P67
HD6990
32GB RAM
...
De ekkora erő abszolút felesleges...
Proci:Intel i7 3960x
Ram:64gb
Vga:szerintem sli-be Mars II :D
Alaplap:erről nem tudok semmit...
Monitor:2560x1600 márkát,típust nem tok mondani
táp:enermax 1500w
Az enyém csúcsgép;):::
Ház: Thermaltake Snow Edition VN10006W2N
Táp: Chieftec DTMX36550P
Alaplap: Supermicro H8Qi6-F-O
Processor: HP Xeon SixCore X5680 3,33GHz
RAM: 24 GB DDR3 1600 MHZ Corsair Dominator
Videokártya: Asus MARS/II/2DIS/3GD5
Videodigitalizálókártya: GeoVision GV-1480-16A
HDD alap: OCZ Z-Drive R4 CM84 1200 GB
HDD+: Buffalo Driverstation QUAD 8 TB
Hangkártya: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Champion
Vezérlőkártya: Adaptec 52445-2258800-R
Hűtés: Zalman CNPS12X a procinak; és Arctic Cooling Fusion 550R magának a gép körüli levegőnek/gépháznak
DVD kezelő(nem csak ír ;)): Sony VRD-MC6
Egér: Razer Naga Epic
Billentyűzet: Logitech G19
Hangrendszer: Kef Reference 207 és egy Dali Euphonia AS2
De volt jó pár csatlakozási gond, amit vett, illetve házilag készített átalakítókkal oldottam meg.
@tegnapi 22:41-es "okoska":
53 évesen az ember nem igazán álmodozik. Maximum a fiatalságról.
Hosszú időbe telt megszerezni hozzá a pénzt, és a kellő felszerelést. A gép a szükséges eszközökkel az átalakítók készítéséhez, együtt több millió forintba kerültek. Sokáig güriztem érte, ne szólj bele.
Mire használom? leginkább munkára. Webdesignnal, Programozással, grafikával, video és film szerkesztéssel, 3d-s több órásfilmek készítésével, grafikai motort írok, játékot készítek. És mindezt egyidőben. Fél percenként váltok programot. Így aztán kell az erő a gépnek, hogy bírja, namegazért filmnézésre sem utolsó. plusz, ráadásul egy prgramon belül egyszerre néha 10-12 projecten is dolgozom. Tehát néha egyszerre bár az már barhatatlanul rossz, és ki is fáraszt, egy bödön kávét megiszok, de néha 84 projecten dolgozom egyszerre. Mármint 20 perc alatt, mind a 84 projectben egyenként 2-3 kattintást elvégzek.
Bill Gates-nek nincs ilyen gépe. Igazad van. Mert neki jobb. Egyedi alkatrészeket csináltatott. A világ legeslegjobb számítógépének tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!