Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Összeraktam egy új gépet de...

Szabikaa kérdése:

Összeraktam egy új gépet de nem viszi a régi vinyómat mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Na szóval, vettem egy vga-t(512mb)meg egy CPU-t(LGA775-3.0Ghz)meg ramot(3x1gb ddr2)és amikor összekötöttem nem indult az előző gépemből kivett vinyó(160gb IDE) ,megy minden bekapcsol csak semmit nem ismer fel a vinyóból...

Mi lehet a baj? Az alaplapom meg Asrock 775XFire-VSTA

Én a tápra gondolok(230w)

2012. márc. 3. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
sztem nem a vinyóval van a gond. akk be se indulna a gép.
2012. márc. 3. 22:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Szedd ki a jumpert a DVD meghajtóból és a HDD-ből is az újabb alaplapokhoz már nem szügséges jumper

Valószínűleg mind 2 master-en van ezért nem látja a gép a HDD-t

2012. márc. 3. 23:47
 3/6 anonim ***** válasza:

"újabb alaplapokhoz már nem szügséges jumper"

Az új alaplapnál is kell megfelelően jumperelni, mivel IDE vinyóról van szó!! Lehet, hogy ezért nem látja.

Kérdés, hogy a régi gépedben az IDE kábelen hogy voltak a cuccok. Ha kettő volt egy kábelen és a vinyó slave volt, akkor itt nem ismeri fel ha egyedül beteszed egy kábelre slave-ként. Át kell jumperelni master-re.

2012. márc. 4. 15:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A jumper-el biztos nincs gond mert azért értek én a pchez ,jól bevan kötve szerintem nem kap elég áramot a tápból.

2012. márc. 4. 17:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha megy, már pedig azt írtad, akkor nem a táp a gond...
2012. márc. 4. 19:57
 6/6 Csincsy válasza:

Szia!

Megoldódott a problémád? Hasonlóval küzdök én is...

2012. máj. 17. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!