Összeraktam egy új gépet de nem viszi a régi vinyómat mi lehet a gond?
Na szóval, vettem egy vga-t(512mb)meg egy CPU-t(LGA775-3.0Ghz)meg ramot(3x1gb ddr2)és amikor összekötöttem nem indult az előző gépemből kivett vinyó(160gb IDE) ,megy minden bekapcsol csak semmit nem ismer fel a vinyóból...
Mi lehet a baj? Az alaplapom meg Asrock 775XFire-VSTA
Én a tápra gondolok(230w)
Szedd ki a jumpert a DVD meghajtóból és a HDD-ből is az újabb alaplapokhoz már nem szügséges jumper
Valószínűleg mind 2 master-en van ezért nem látja a gép a HDD-t
"újabb alaplapokhoz már nem szügséges jumper"
Az új alaplapnál is kell megfelelően jumperelni, mivel IDE vinyóról van szó!! Lehet, hogy ezért nem látja.
Kérdés, hogy a régi gépedben az IDE kábelen hogy voltak a cuccok. Ha kettő volt egy kábelen és a vinyó slave volt, akkor itt nem ismeri fel ha egyedül beteszed egy kábelre slave-ként. Át kell jumperelni master-re.
Köszönöm a válaszokat!
A jumper-el biztos nincs gond mert azért értek én a pchez ,jól bevan kötve szerintem nem kap elég áramot a tápból.
Szia!
Megoldódott a problémád? Hasonlóval küzdök én is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!