Régi monitorom időnként villódzott/pislákolt, javíthatatlan volt szervizben kaptam másikat, de ez is hasonló tüneteket kezd produkálni. Mi lehet a gond?
Sziasztok, eléggé égető problémával fordulnék hozzátok. Egy hónapja elromlott a 17 colos HannsG HW173 típusú monitorom. A tünetei: Elkezdett az ún. háttérfény pislákolni, és egyre sötétebb lett, aztán még aznap el is romlott végleg, ami azt jelenti, hogy ha bekapcsoltam a gépet, 3 mp-ig volt mindig kép, aztán 3mp-ig megint semmi, így meg ugye nem lehet használni. Volt rá még két év garancia a háromból, ezért beküldtem szervizbe. 3 hét múlva szóltak, hogy javíthatatlan, cserélték a készüléket, rá egy héttel már haza is hozhattam az "újat". Na már most itt én kiakadtam. másfél hete van nálam, és bár leellenőriztem, más a szériakódja, az üvege mégis kicsit koszos volt, és fura dolgokat művel, szerintem ez is hibás. A tünetei: Szűk 2 hét alatt egyszer UGYANÚGY bepislákolt, mint a régi monitorom azelőtt, de csak pár mp-ig csinálta ezt, azt hittem csak a szemem káprázik. Ma viszont ment a zene a gépen, elmentem enni, 10 percre, mire visszajöttem a monitor képe túlfehérített volt, mintha fel lenne csurig nyomva rajta a kontraszt, de mégsem voltak élesek a dolgok, elég randa volt. Leültem mellé, kilőttem a zenét, stb. Vártam, és fél perc múlva elmúlt! Na ez mitől lehet? Nekem már nincs türelmem beküldeni megint a szervizbe, attól meg egyenesen frászt kapok, hogy a végén kiderül, hogy használt monitort kaptam, és nem egy újra cserélték. Tudtommal újra kellene ilyenkor cserélniük, vagy rosszul tudom? Vagy úgy voltak vele, hogy úgysem veszem észre? Mert akkor velem ráfaragtak. Mi lehet a probléma? :S
Utólagosan megjegyzem, van egy hülye feltevésem, bár tényleg elég bizarr feltételezés: a hangfalak talán ludasak lehetnek a dologban? Itt vannak a monitor két oldalától 20-20 centire, meg szintén 20 centire előtte is egy. Lehetséges, hogy bezavarja, vagy ennek semmi köze ehhez? Amíg a monitorom a szervizbe volt,egy régi 8éves!!! CRT monitort használtam, azzal nem volt semmi gond.
Semmi köze a hangfalnak a monitor hibájához, attól biztosan nem mehet tönkre, a régi CRT monitornál annyi gubancot okozhat a hangfal közelsége, hogy a színek torzulnak, de egy lemágnesezés rendbe hozza, tartósan nem károsodik tőle a monitor.
Az LCD-nél inkább lehet a hiba oka a feszültség ingadozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!