Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelme K-s 2600 i7-est...

Van értelme K-s 2600 i7-est venni?

Figyelt kérdés

Van értelme cska azért K-s venni hogy ha nem lesz elég a cpu alapórajeles ereje kis huzzásal ne kelljen még cserélni?

igy ezzel a megoldással még lehet nyerni 1 évet legalább majd, mi a véleményetek? előre köszi.

2012. jan. 31. 14:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Szerintem van értelme.
2012. jan. 31. 14:51
 2/22 A kérdező kommentje:
Értem, én magam is 2-3 évet kinézek ebből a procibol a Quad sorozat példáját tekintve hisz azok sem mai darabok d emég kis tuninggal mindig jók bármire,
2012. jan. 31. 14:56
 3/22 anonim ***** válasza:
És mi a helyzet az i5 k-s verzióval? sokkal erősebb nála az i7?
2012. jan. 31. 15:16
 4/22 A kérdező kommentje:
10-15 % de nem mindenhol inkább szintetikus teszteknél , de szerintem ha a jövöbe akar valaki látni hardvereknél akkor jól fog jönni ez a +15% De ugy vélem nagyobb a tuning potencia a i7-esekben illetve 4 száll és 8 száll ez sme mind1.
2012. jan. 31. 15:19
 5/22 anonim ***** válasza:
22%

Milyen alapon nézel ki belőle 2-3 évet?

Általában a játékokhoz kell legerősebb gép. Ha a játékokat nézzük, ezek fejlődését a konzolok határozzák meg. A jelenlegi generáció elavult, egy irodai PC erősebb náluk. A portok általában gyengébb PC-n is 100+ FPS-sel futnak.

A következő generáció leghamarabb 1013-ban várható, de inkább 2014-ben. Ez még csak a belépés lesz, a régi generáció még legalább 2 évig párhuzamosan élni fog. Természetesen a játékokat továbbra is a mostani generációról fogják portolni, mert úgy olcsóbb, és a méretek miatt is, hiszen PC-n még nem elterjedtek a blu-ray meghajtók.

Mindezeket figyelembe véve a játékok leghamarabb 2016-ban kezdenek majd kimozdulni a stagnálásból. Van egy csúcskategóriás CPU-d, ami majd onnantól kezdve lesz egyre kevesebb a játékokhoz. Mondjuk, hogy onnantól 2-3 év, mire a fejlődés elér arra szintre, hogy tényleg kevés legyen. Ez kb. 2019. Ha még hozzáadod a könnyű tuningot, akkor adjunk hozzá még egy évet, az 2020.

A fentiekből látszik, hogy a legóvatosabb becsléssel is még legalább 8 évig simán bírni fogja.

2012. jan. 31. 15:20
 6/22 anonim ***** válasza:
8 év az sok. Főleg most, hogy jönnek az APU-k.
2012. jan. 31. 15:22
 7/22 anonim ***** válasza:

Ne azt nézd, hogy mikor mondják a *gyártók*, hogy elavult a cucc, hanem hogy mikor lesz tényleg lassú.

Jó példa erre -- ugyan nem CPU -- a Radeon X1xx széria lekapcsolása 2009-ben. A mai napig elég az ereje gyakorlatilag mindenhez, de a gyártó kitalálta, hogy elavult, és nem támogatja. Csak azért, hogy az emberek újat vegyenek.

2012. jan. 31. 15:24
 8/22 anonim ***** válasza:
Az APU-król annyit, hogy irodai gépekbe és laptopokba szánják őket, nem a játékos kártyák leváltására.
2012. jan. 31. 15:26
 9/22 anonim ***** válasza:
Mostani APU-k még nem jók játékra, de a következőkben már jobb lesz az IGP. Pár év és szerintem játékra is elég lehet.
2012. jan. 31. 15:28
 10/22 A kérdező kommentje:
8 év szerintem is sok , erős CPU-ról beszélünk az intel oldaláról én tartom azt hogy 3-4 év APU ide vagy oda , annak még idő mire kiforr a technologia illetve akkor sem fog mindneki váltani hisz annak is vannak és lesznek hátrányai,
2012. jan. 31. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!