Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 6 éve melyik processzorcsalád...

6 éve melyik processzorcsalád számított jobbnak?

Figyelt kérdés
A P4 vagy az Athlon?
2012. jan. 24. 15:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ti el vagytok tévedve, idézek egy korabeli cikkből:

"2000. november 20-án elstartolt a Pentium 4, mely már akkor vegyes fogadtatásban részesült. Azóta több mint öt év telt el, és a sokat megélt processzor rengeteg toldozáson-foldozáson esett keresztül, a Pentium 4-ről egy igazán hosszú – egyszer lent, egyszer fent – sztorit lehetne írni. Mégis, a legnagyobb hullámvölgy a 0,09 mikronos gyártástechnológiával készülő Prescott megjelenésével kezdődött el. Az Intel mérnökei ekkor szembesültek a ténnyel, miszerint az igen hosszú életűre tervezett architektúra nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, hiszen a fogyasztás és a melegedés gátat szab az órajel korlátlan emelésének (korábban 10 GHz-ig skálázódó Pentium 4-ről álmodtak). A szivárgási áram miatt a Prescott lett az eddigi legmelegebb, legtöbbet fogyasztó processzor, a család leggyorsabb tagjainak fogyasztása elérte a 150-160 wattot is, így az órajelemelés megállt 3,8 GHz-nél. A melegedés és fogyasztás problémája önmagában még nem túl súlyos, azonban mindehhez az alaplapgyártóknak felturbózott áramkörrel ellátott, speciális alaplapokat kellett gyártaniuk, a hűtőgyártóknak pedig szintén nem kis munkát adott. Még ezzel is megbékélhettünk volna, ha a Prescott processzorok teljesítményével nem lett volna gond, azonban az Intel processzorát összehasonlítva az AMD újdonsült Athlon 64-ével szintén nem állt túl jól az Intel szénája."

[link]

Egyértelműen az Athlon64 volt a jobb, teljesítményben is és melegedésben is.

2012. jan. 24. 18:06
 12/23 anonim ***** válasza:

"Egyértelműen az Athlon64 volt a jobb, teljesítményben is és melegedésben is."

Ez a mondat besült... :DD

2012. jan. 24. 18:10
 13/23 Jenci ***** válasza:
Hát én akkor is azt mondom,hogy soha nem játszottam leszedett gépházoldallemez mellett.Azon kívűl a leírásban szereplő Athlon X2,egy kicsit újabb is,mint a Prescott P4.És mondom,NEM a Pentium D családról beszélek.
2012. jan. 24. 18:25
 14/23 anonim ***** válasza:

# 12

Mi sült be? Az hogy jobb volt melegedésben, nálam azt jelenti hogy kevésbé melegszik. Ezt is csak az nem érti aki nem akarja...

Jenci

A sima P4 sem volt jobb, mint az Athlon64. Esetleg az Athlon XP vs Northwood magos P4-re lehet mondani hogy jobb volt a P4, de ez nem 2006-ban volt hanem korábban, és akkor sem volt igazán jobb, inkább egál.

Aztán az Athlon64 megjelenésétől a Core2 Duo megjelenéséig egyértelműen az AMD-nek állt a zászló.

2012. jan. 24. 19:26
 15/23 anonim ***** válasza:
nekem 2.13ghz prescott magos celeron procim van és játék közben a 70 fokot nem éri el...
2012. jan. 24. 20:53
 16/23 Panda Péter ***** válasza:
intel trollok fanboyok, hiába ugráltok, a tények tények, a netburst alapú pendiumok mind kazánok voltak, nem csoda hogy csak egy generációt éltek meg (illetve kettőt, ha a pentium D-ket is beleszámítjuk, bár azok csak összedrótozott egymagosok voltak).
2012. jan. 24. 20:57
 17/23 anonim ***** válasza:
voltak???sztem még mindig sokan használnak..és nekem még nem volt semmilyen problémám intel procikkal,amd-vel annál inkább...
2012. jan. 24. 21:19
 18/23 A kérdező kommentje:
Nah látom itt nem szabad hardver vs hardver kérdést feltenni, mert ilyen hatalmas dzsihád robban ki. Azét köszönöm a válaszokat. Csak amikor én vettem a jelenlegi pc-meg, még mindenki a P4 procikon lovagolt. Athlon 3200+ procim van inmár 6 éve. Egyszer lehalt a hűtése, és valami halaszthatatlan munkát kellett csinálnom, be is nyomtam a gépet kb 15-20 percig ment hűtés nélkül, de aztán inkább kinyomtam mert már büdösödött. xD
2012. jan. 24. 21:23
 19/23 anonim ***** válasza:

# 15

Ezt pozitívumnak akartad felhozni, hogy egy 1 magos 2,13GHz-es Celeron játék alatt nincs még 70 fok sem? Egy ilyennek a 70 fok iszonyú sok! Ezzel pont azt bizonyítottad be hogy mennyire melegszik... A mai 4 magos procik is hűvösebbek.

2012. jan. 24. 22:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Panda!! Nem értek most egyet veled! Nem vagyok INTEL fanboy! Tudom miről beszélek, mert most is AMD CPU ketyeg a gépemben!! Régebben pedig volt szerencsém mind a kettőt kipróbálni és most is szeretnék a rivális CPU-kból beszerezni egyet!
2012. jan. 24. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!