Újra akarom telepíteni a windows xp-t, de a hardware elemek vizsgálata után bead egy kékhalált, ez miért van?
Ezért írtam az előbb (nem a legelső lépésnél a formázást) az alábbiakat!
"Szerintem Boot- közben nem lehet túl sok hiba /beállítási lehetőség.
1.)Először szerintem ellenőrizd a csatlakozókat, hátha kilazult. (roszabb esetben cseréld le).
2.)Mozgasd meg óvatosan az eszközöket benne, hátha kontakt hiba (lehet le van csavarozva)
3.)Állítsd be a BIOS -t, (resetáld, ha nem vagy biztos) és a 4.)Boot sorrendet állítsd be. Elsőre azt amiről telepítesz, ne legyen megszakítás kérelem.
5.)Telepítéskor válaszd a formázással -t!
Ha ezek sem jönnek be, akkor valószinüleg a telepítő lemez nem jó, vagy nem kompatibilis.
Legalább is én ezeket csinálnám."
Szerintem is hibás bios beállítással nem lehet telepíteni! A másik ami eszembe jutott, hogy lehet kell előtte telepíteni (flopy) az alaplapi driver -t (OEM)! Nekem a SATA vezérlőt kellett floppy -ról, hogy tudja kezelni.
De nem összevissza csak sorjában! Bios-mindent lát (legalább is kell neki) Azt be kell állítani, mégpedig az eszközöknek megfelelő beállítással. bios memória kezelés, árnyékolás tiltása egyebek. de lényeges a boot sorrend mégpedig elsőre a telepítő meghajtót!, majd sorban amit már leírtam esetleges fizikai hibánál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!