Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Újra akarom telepíteni a...

Újra akarom telepíteni a windows xp-t, de a hardware elemek vizsgálata után bead egy kékhalált, ez miért van?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondta, hogy memória hiba, a gépben van egy 256mb + 512 mb-os ram, kivettem a 256-ot úgy is ugyan ez, kivettem az 512 és a 256 volt benne úgy is. Akkor ram hiba nem lehet. A gép egyébként működik most is, csak jó lenne újra húzni mert tele van szeméttel, de így nem tudom.
2011. dec. 29. 13:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
A Win7 akkor sem ideális erre a konfigra. És egyező nevű fájlba nem ütközik, mert pl a driver-fájl a Windows mappában van, az új fájl pedig nem a régi Win mappába kerül, hanem a Windows.0 mappába. amibe ütközhetne az a Boot.ini, de azt nem törli, hanem felülírja/átírja így nincs ütközés.
2011. dec. 29. 15:49
 22/70 anonim ***** válasza:

Ahogy az utolsó is írja. Fájlütközés sem lehet, mert el vannak különítve a mappák telepítéskot, de ha nem lenne akkor is simán felülírja kérdés nélkül - mert ugye nem fut az oprendszer - és kész. Szoftveres hiba - mint már ezt is leírtam - csak az lehet, hogy hibás a telepítőlemez...

WIN7-et én sem ajánlom, csak valaki leállt velem ezen vitázni és meguntam...

2011. dec. 29. 16:02
 23/70 A kérdező kommentje:

Win 7-et erre a gépre biztos nem fogok tenni!

XP lemez meg biztos jó, mert a laptopra is ezt szoktam feltenni.

2011. dec. 29. 16:11
 24/70 anonim ***** válasza:
Azóta lehet, hogy megsérült, vagy megkarcolódott. Nálam régen már egy kis karc után sem volt hajlandó feltelepülni. De mondom, hogy bootold be CD-ről és úgy telepítsd.
2011. dec. 29. 16:20
 25/70 anonim ***** válasza:
Mit Boot-oljon be CD-ről? Egyszerűen kapjon elő egy szimpla XP-t és rakja fel. Ennyi. Sajna nem tudtam beszúrni a linket, mert a jogaiddal jött és egyszerűen nem engedte. Szal felmész a thepiratebay-ra és kiválasztod a Programok menüpontot. Beírod a keresőbe hogy HUN és ki fog jönni néhány találat. Ott lesz az elejében windows xp sp3 hun név alatt 65 Seed van rajta, hamar lejön. Kicsomagolod, készítesz belőle egy telepítőlemezt, kiírod egy lapra a serial-t és kész.
2011. dec. 29. 16:48
 26/70 A kérdező kommentje:

na csak nem értitek.

Biztos nem karcos, mert AZÓTA már telepítettem sikeresen erről a DVD-ről!

Mit bootoljak? Szerinted hogy akarom telepíteni az xp-t ha nem bootolva XD

Berakom a DVD-t, kijön, hogy nyomjak meg egy billentyűt, megnyomom majd elkezdi vizsgálni a hardware elemeket, utána bedobja a kékhalált.

2011. dec. 29. 16:56
 27/70 anonim ***** válasza:
Ezért mondtam hogy ki kell próbálni másik lemezzel hogy biztosra menj. Vagy fogd, kapd le az oldalát, nézd meg minden kábel a helyén van-e, és ha lehet írd már le hogy mit ír a kékhalál, mert abban van a megoldás. A kékhalál arra jó hogy megmondja mi a baj. Biztosan megnevezi a hibás eszközt érted?
2011. dec. 29. 17:06
 28/70 csacsi2 ***** válasza:

Szerintem Boot- közben nem lehet túl sok hiba /beállítási lehetőség.

Először szerintem ellenőrizd a csatlakozókat, hátha kilazult. (roszabb esetben cseréld le).

Mozgasd meg óvatosan az eszközöket benne, hátha kontakt hiba (lehet le van csavarozva)

Állítsd be a BIOS -t, (resetáld, ha nem vagy biztos) és a Boot sorrendet állítsd be. Elsőre azt amiről telepítesz, ne legyen megszakítás kérelem.

Telepítéskor válaszd a formázással -t!

Ha ezek sem jönnek be, akkor valószinüleg a telepítő lemez nem jó, vagy nem kompatibilis.

Legalább is én ezeket csinálnám.

2011. dec. 29. 20:07
 29/70 anonim ***** válasza:
OK, de a formázást nem javaslom, mert ha formázza de utána véletlen beakad, akkor még be se fog kapcsolni a gép.
2011. dec. 29. 20:29
 30/70 anonim ***** válasza:
Beszélünk össze-vissza, hisz leírta: a hardwer-ellenőrzés közben kiakad a gép és kékhalál, vagyis nem jut el a formázásig.
2011. dec. 29. 20:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!