Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lecserélnem ezt a...

Érdemes lecserélnem ezt a videokártyát ezen az alaplapon? (lentebb leírom az adatokat)

Figyelt kérdés

Van egy matsonic ms9307v+(usb) alaplapom amiben egy régi GeForce Fx 5200-as (128 mb) videokártya van.

A keretem jelenleg sajnos nem engedi az új teljes config megvásárlását, ezért szeretnék egy újabb vga-t belerakni 512mb-formájában, és erre gondoltam:

-PNY GeForce 6200 512MB DDR 64BIT AGP8X VGA DVI TVO RETAIL

/ezt az "www.argep.hu"-n néztem de van még rajta kívül pár ami között vacillálok, itt a link:

[link] /

Vagy esetleg ajánlanátok mást? 1 Gb-os kártya nem nagyon menne el ezen a lapon gondolom...

2011. dec. 10. 15:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon sokat segítettél!

Még 1 kérdésem lenne:

Ha most megvennék egy ATI Radeon HD4650-at ami ugye 1 gb-os, nem lesz baj, hogy ddr2-es memoriája van?

Ill, hogy Shader modell: SM 4.1 (DX 10.1)-es?

2011. dec. 12. 11:50
 12/19 anonim ***** válasza:

ddr2 olyan sokat nem számít, eleve a kártya se egy erőgép, nem ez fogja meghatározni az erejét (max 5-10%nyi különbség egy fejlettebb memóriával szerelt társához képest)

Shader modellről nem tudok nyilatkozni, de azt se évente váltják, annyi hogy dx11es játékokat ne futtass, vagy csak dx9 módban

2011. dec. 12. 12:23
 13/19 A kérdező kommentje:
köszönöm, úgy néz ki döntésre jutottam, valószínű megveszem, a baj csak az, hogy mivel 512 mb-os a kari remélem tudja futtatni az alaplapom, mert, amikor ez a lap kikerült a piacra, nem tudom voltak e már egyáltalán ilyen erősségű kártyák, memóriában...:(
2011. dec. 14. 11:13
 14/19 anonim ***** válasza:
csak akkor gond a memória mennyisége, ha 32 bites rendszert használsz, és a gépedben lévő összes memória (proci cache, vinyó/ssd cache, videókártya memória és a klasszikus ram) együtt több mint 4 gigát tenne ki, de ez esetben is a ram egy részét fogja üresen hagyni. 64 bitesnél meg még annyira se lesz gond
2011. dec. 14. 18:03
 15/19 A kérdező kommentje:
És azt honnan tudom, hogy 32 vagy 64 bites rendszert használok e? most ez elég laikusan fog hangzani, de a képernyő-beállításoknál, amikor az asztalon a helyi menüt lehozom, a felbontást mikor állítani tudom az max 32 bites, mondjuk az a színminőség... van annak valami köze hozzá , vagy hol tudom megnézni hány bites rendszer használok?
2011. dec. 15. 00:30
 16/19 A kérdező kommentje:
bocsi am a sok laikus kérdésértXű:)
2011. dec. 15. 00:31
 17/19 anonim ***** válasza:

sajátgép->jobb klikk->tulajdonságok

Itt meg kell találnod, hogy milyen oprendszert használsz.

2011. dec. 15. 02:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Xp-t használok sp3-as, teljesen felfrissített vrziót, az, hogy a kártya 64 bites attól még működni fog? :S
2011. dec. 15. 22:16
 19/19 anonim ***** válasza:
A kártya memória interfésze 64 bites (az a busz amin a GPU és a VRAM kommunikál). Nincs köze az oprendszerhez.
2011. dec. 15. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!