Érdemes lecserélnem ezt a videokártyát ezen az alaplapon? (lentebb leírom az adatokat)
Van egy matsonic ms9307v+(usb) alaplapom amiben egy régi GeForce Fx 5200-as (128 mb) videokártya van.
A keretem jelenleg sajnos nem engedi az új teljes config megvásárlását, ezért szeretnék egy újabb vga-t belerakni 512mb-formájában, és erre gondoltam:
-PNY GeForce 6200 512MB DDR 64BIT AGP8X VGA DVI TVO RETAIL
/ezt az "www.argep.hu"-n néztem de van még rajta kívül pár ami között vacillálok, itt a link:
[link] /
Vagy esetleg ajánlanátok mást? 1 Gb-os kártya nem nagyon menne el ezen a lapon gondolom...
egyik nagyobb őskövület mint a másik. mai játékokhoz teljesen alkalmatlan mindkettő
sztem erre a gépre már egy fillért se költs, amit összegyűjtasz azt új konfigra (vagy egy viszonylag új használtra) költsd
Gondolom AGP-s kari kell neki. A GeForce 6200-t nem venném meg...nagyon lassú az is és jó drágán is adják.
Fontos továbbá tudni, hogy a videokártya teljesítményélt egyáltalán nem tükrözi a rajta lévő memória kapacitása. A memória sávszélesség valamivel beszédesebb, de a GPU milyensége elsősorban a legfontosabb.
Igaz újonnan már nemigen kapsz ilyet (ez is őskövület), de sokkal jobban járnál mondjuk egy Radeon 9550/9600-os modellel...vagy ha fontos a shader model 3.0, akkor sem adnám Geforce 6600 vagy Radeon X1600 alá.
Igaz ilyeneket találni csak használtan lehet, amik sok évesek, nincs garancia és bármikor tönkremehetnek. Ha nagyon szeretnél költekezni, akkor a HD3450-t merném ajánlani. Ez sem éppen egy gémer kártya, de sokkal modernebb és erősebb az FX5200-nél:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Tulajdonképpen, nem kell, hogy a mai játékok fussanak rajta, elég ha a 4-5 éves játékok is elmennek rajt szebb grafikával, pl WoW, tomb raider sorozatok, ilyenekre gondolok. A WoW pl nagyon élvezhetetlen, mióta új monitort vettem, és nagyobb felbontásra kellett állítani a felbontást...:( Szóval a lényeg, hogy egy erősebb kártya kellene bele, ami ezeket viszi rendesen, amíg összejön az új config-ra.
Tehát a ram az nem feltétlenül mérvadó... és GPU-nál mit kell nézni?
Azt is hallottam, hogy állítólag ebbe az alaplapba HD-s karit nem lehet rakni, ez így helytálló?
AGP foglalatú kártya kell bele, azokat jóformán csak használt piacon lehet venni (persze van boltban is egy pár elfekvő darab, de elég magas áron)
a wownak szerencsére elég alacsony a gépigénye (legalábbis BCig az volt, azóta nem játszom) az én régi radeon 9600 pro-m vígan vitte, azt 5.000 alatt találsz vaterán vagy hardveraprón
Okés, tegyük fel, hogy veszek egy ati-s agp csatlakozású kértyát és kicserélem.
A három gondom a következő:
1. Az Ati-s kártyát az nvidia után fogja szeretni?
2. Le kell hozzá formáznom a gépet, hogy az új Driver illesztőprogija ne keveredjen össze vele?
3. Az alaplapom 4x AGP-s, mennyi a max AGP kártyában amit belerakhatok? (az Fx 5200-as ami most bennt van az 8x-os azt tudom)
4. Nem lesz e probléma ennek az alaplapnak, ha HD-s karit csatolok hozzá?
Mégegyszer, előre is köszönöm a helpet!
1. gond nélkül
2. csak letörlöd a régit
3. működni fog, max nem a teljes sávszélen...
4. a hd jelen esetben csak egy elnevezés hogy meg lehessen különböztetni a korábbi sorozattól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!