Laptop vagy hagyományos pc?
Egy régi, ócska gépemet kéne lecserélnem. Meg még egy falka kérdés.
Tetszenek a laptopok - még sosem volt - egyetlen kifogás csak annyi, hogy szerintem hamar felmelegednek /gondolom a nagyobb teljesítményűek /és ledurrannak. Egy alatta elhelyezhető hűtővel meddig bírják? Nálam órákig megy naponta.
Elég gyors a 2GB-s proci? Én 4-esben gondolkodom. Mert az enyém még a 2-nél is kissebb és a hajam kihullik tőle olyan lassú. El kéne bírnia a netet, pl.zenehallgatás más munka közben tehát 2 program futna egyszerre, filmnézés, játék /alap pl.kártya, egyszerű logikai/. A celeronról sok rosszat hallottam most az Intel core i5/i7-tel szimpatizálok vagy a dual core-okkal.
Melyik laptop márkát ajánlanátok és melyik amelyik agyonreklámozott de gagyi?
Én olyanokra gondoltam, mint dell, hp, fujitsu siemens, acer, asus, toshiba, lenovo, a samsungról nem tudom milyen...
Azt meg végképp nem tudom, hogy a tápegységet mivel jelölik melyik a tényleg jó.
Milyen gépetek van, mennyire működik? Nekem a legfontosabb a gyorsaság és a megbízhatóság.Elég lenne egy 250 gigás is nem pakolnám tele felesleges dolgokkal.
Végül érdemes netről rendelni? Elég jól eligazodom az adatokon, és olcsóbb is, de mennyire biztonságos, mik a tapasztalatok?
huhúú vannak itt képzavarok.
mennyit költenél rá?
ha egyáltalán nem szeretnél komolyabb játékokkal játszani, akkor egy intel sandy bridge i3/i5 alapú notebookot, ha hébe-hóba játszanál, vagy HD filmezésre is használnád a gépet, akkor pedig AMD A6-os APU alapú gépet ajánlanék.
Ha nem akarod hurcibálni akkor olyan szinten fölösleges a lapos.
Asztali fele olyan árral hozza az ugyanolyan laptop teljesítményét.
plusz 2x-szer hosszabb élettartamú kb
attól függ milyen lapos. 150-ből már lehet strapabíróbbakat is találni (igaz, nem olyan erps hardverrel, de a kérdezőnek nincs is rá szüksége).
kérdező: ha nem gond az angol billentyűzet, akkor egy renew-os HP Probook-kal nagyon jól járnál.
Hp DV7-es notim van.
2 éves múlt.
Akku halott , DVD olvasó haldoklik , játék közben BFBC2 melegedik de gy hűtőpadal jó.
Valóban nem akarok cifra dolgokat művelni rajta. Tehát nem kell egy üzleti vagy manager laptop és persze a 150 000 csak a legfelső határ ha van olcsóbb az jó, csak gyors legyen viszonylag jó élettartamú. Gyakran töltök le zenéket amik a pendrive-n kötnek ki de szívesen kiírnám cd-re de a mostani cuccal ezt sem lehet, szoktam zenét hallgatni akkor, amikor játszok, vagy mást is csinálok most nem fogom külön bekapcsolni a hifit ha épp kéz alatt van a zenelejátszó program szóval 2 dolog fut egyszerre. Filmeket is nézek de nem töltök le. A szükséges programok vannak rajta, adobe acrobat, zeneletöltő lejátszó, divx program, esetenként 1-2 érdekes fotószerkesztő program amit megnézek kipróbálok de aztán pár hét után törlök mert nem bírja a gép. Már a vírusírtó is irgalmatlanul leöli a teljesítményt pedig már sokfélét kipróbáltam.
Egyébként valahogy a laptopokat olcsóbbnak találom mert a gépnél mindent meg kellene vennem mert a régi nagyhátú monitorhoz szerintem már nem lenne kompatibilis a modern gép. Apropó ha programmal veszem a gépet vagy laptopot a telepítő cd-t is odaadják? Mert azért az jó lenne de úgy tudom nem jár hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!