Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop vagy hagyományos pc?

Laptop vagy hagyományos pc?

Figyelt kérdés

Egy régi, ócska gépemet kéne lecserélnem. Meg még egy falka kérdés.

Tetszenek a laptopok - még sosem volt - egyetlen kifogás csak annyi, hogy szerintem hamar felmelegednek /gondolom a nagyobb teljesítményűek /és ledurrannak. Egy alatta elhelyezhető hűtővel meddig bírják? Nálam órákig megy naponta.

Elég gyors a 2GB-s proci? Én 4-esben gondolkodom. Mert az enyém még a 2-nél is kissebb és a hajam kihullik tőle olyan lassú. El kéne bírnia a netet, pl.zenehallgatás más munka közben tehát 2 program futna egyszerre, filmnézés, játék /alap pl.kártya, egyszerű logikai/. A celeronról sok rosszat hallottam most az Intel core i5/i7-tel szimpatizálok vagy a dual core-okkal.

Melyik laptop márkát ajánlanátok és melyik amelyik agyonreklámozott de gagyi?

Én olyanokra gondoltam, mint dell, hp, fujitsu siemens, acer, asus, toshiba, lenovo, a samsungról nem tudom milyen...

Azt meg végképp nem tudom, hogy a tápegységet mivel jelölik melyik a tényleg jó.

Milyen gépetek van, mennyire működik? Nekem a legfontosabb a gyorsaság és a megbízhatóság.Elég lenne egy 250 gigás is nem pakolnám tele felesleges dolgokkal.

Végül érdemes netről rendelni? Elég jól eligazodom az adatokon, és olcsóbb is, de mennyire biztonságos, mik a tapasztalatok?

2011. dec. 3. 22:23
1 2
 1/16 Panda Péter ***** válasza:
45%

huhúú vannak itt képzavarok.

mennyit költenél rá?

ha egyáltalán nem szeretnél komolyabb játékokkal játszani, akkor egy intel sandy bridge i3/i5 alapú notebookot, ha hébe-hóba játszanál, vagy HD filmezésre is használnád a gépet, akkor pedig AMD A6-os APU alapú gépet ajánlanék.

2011. dec. 3. 22:29
 2/16 anonim ***** válasza:
Nekem Asus van és 8 órás folyamatos használat után még csak kicsit sem melegszik, pedig nincsen hűtő alatta. 110-130 ezer körül már nagyon jót kapsz.
2011. dec. 3. 22:32
 3/16 A kérdező kommentje:
Na igen tényleg vannak zavarok meg fehér foltok, de eddig egyetleg gépem volt egy használt izéke, mert másnak már nem lehet nevezni, azt is akkor vettem mikor még sötétebb voltam informatikailag, és habár ma sem vagyok nagymester de jóval többet tudok na szóval olyan 150 ezer körül költenék rá.
2011. dec. 3. 22:41
 4/16 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod hurcibálni akkor olyan szinten fölösleges a lapos.

Asztali fele olyan árral hozza az ugyanolyan laptop teljesítményét.

plusz 2x-szer hosszabb élettartamú kb

2011. dec. 3. 22:44
 5/16 Panda Péter ***** válasza:

attól függ milyen lapos. 150-ből már lehet strapabíróbbakat is találni (igaz, nem olyan erps hardverrel, de a kérdezőnek nincs is rá szüksége).

kérdező: ha nem gond az angol billentyűzet, akkor egy renew-os HP Probook-kal nagyon jól járnál.

2011. dec. 3. 22:48
 6/16 anonim ***** válasza:

Hp DV7-es notim van.

2 éves múlt.

Akku halott , DVD olvasó haldoklik , játék közben BFBC2 melegedik de gy hűtőpadal jó.

2011. dec. 3. 22:59
 7/16 Panda Péter ***** válasza:
az üzleti és konzumer két külön kategória. egy konzumer gépnél ezek jellemző hibák, egy üzletinél jobban
2011. dec. 3. 23:07
 8/16 Panda Péter ***** válasza:
45%
az üzleti és konzumer két külön kategória. egy konzumer gépnél ezek jellemző hibák, egy üzletinél jobban figyelnek az ilyesmire. ezért is kerül többe, illetve ezért is van, hogy én MINDIG üzleti gépet ajánlok konzumer helyett, még akkor is ha hardveresen gyengébb.
2011. dec. 3. 23:07
 9/16 A kérdező kommentje:

Valóban nem akarok cifra dolgokat művelni rajta. Tehát nem kell egy üzleti vagy manager laptop és persze a 150 000 csak a legfelső határ ha van olcsóbb az jó, csak gyors legyen viszonylag jó élettartamú. Gyakran töltök le zenéket amik a pendrive-n kötnek ki de szívesen kiírnám cd-re de a mostani cuccal ezt sem lehet, szoktam zenét hallgatni akkor, amikor játszok, vagy mást is csinálok most nem fogom külön bekapcsolni a hifit ha épp kéz alatt van a zenelejátszó program szóval 2 dolog fut egyszerre. Filmeket is nézek de nem töltök le. A szükséges programok vannak rajta, adobe acrobat, zeneletöltő lejátszó, divx program, esetenként 1-2 érdekes fotószerkesztő program amit megnézek kipróbálok de aztán pár hét után törlök mert nem bírja a gép. Már a vírusírtó is irgalmatlanul leöli a teljesítményt pedig már sokfélét kipróbáltam.

Egyébként valahogy a laptopokat olcsóbbnak találom mert a gépnél mindent meg kellene vennem mert a régi nagyhátú monitorhoz szerintem már nem lenne kompatibilis a modern gép. Apropó ha programmal veszem a gépet vagy laptopot a telepítő cd-t is odaadják? Mert azért az jó lenne de úgy tudom nem jár hozzá.

2011. dec. 3. 23:13
 10/16 Panda Péter ***** válasza:
kérdező: azért ajánlom a business gépeket, mert jóval megbízhatóbbak. lehet, hogy megkérik az árát, de ez megtérül.
2011. dec. 3. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!