Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó ez a gép? Mekkora a különbs...

Jó ez a gép? Mekkora a különbség a 160 ezres és a 100 ezres gép között?

Figyelt kérdés

Most azon filózok, hogy egy ilyen 100 ezres gépet vegyek [link] pont ezt amit a bátyám akar vagy költsek rá többet esetleg sokkal többet, bár nincsen nagy játékigényem

Most megmondtam neki,hogy inkább újonnan veszek gépet. Azt mondta, hogy kár, mert új alkatrészek vannak a gépbe, a videokártyát leszámítva. 40 ezres winchestert ami abba a gépbe van megtartja magának.

Ebbe a gépbe +2 GB RAM-ot teszek és bátyám szerint ha nem lesz elég jó a videokártya legfeljebb szétkapjuk a konfigot és teszünk bele egy 70ezrest. Viszont szerinte oda ennél nagyobb táp kell és vagy 15-30 ezres ház, mert nem hűti eléggé a videokártyát és tönkre megy, szerinte magyarországon nincsenek jó házak.

Azt nem értem, hogy sokhelyen itt a fórumban írják hogy játékhoz egy alapgép az 150-160 ezer, de a bátyám szerint ugyanaz a konfig mint eza 100 ezres aqua amit venni akarunk, csak 70 ezres videokártya van benne, ettől 160 egy olyan gép. Mennyiven jobb egy olyan 160ezres mint egy ilyen 100as ? A bátyám nem képes összeállítani egy gépet nekem, mert azt mondja vagy a legjobbat veszem meg mindenből vagy a legolcsóbbat, vagy 70ezres videokártya vagy 28eszres, de 50ezrest ne is vegyek. Elkezdett összeállítani egy gépet nekem és kb 300 ezer körűl volt, ennél olcsóbbat nem tud csak ez a 100ezres. Nem érdemes mert nem használják ki jól egymást. a 300 ezresben egy új Windows 7 is van benne, 64bites, ami szerinte kell mert különben az XP nem használja ki a gépet még a 64bites sem

2011. nov. 7. 16:51
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 mate0117 ***** válasza:

a bátyád tényleg hülye....(már bocs)

a gépvásárlással meg várjál mert most olyan rohadt drága minden hogy.....

2011. nov. 7. 18:42
 32/70 A kérdező kommentje:
De minden csak egyre drágább lesz. Bátyám most azt mondta az msi az nem jó ő nem veszi, mert nem dícsérik, lehet irodába jó de játékra nem
2011. nov. 7. 18:46
 33/70 anonim ***** válasza:

Már megint a bátyád?

Egyébként MSI laptopnál nem jó nem pedig alaplapnál vagy VGA-nál.

Amúgy meg azért nem érdemes most venni gépet mivel egyrészt forint/dollár/euró árfolyam nem a legjobb meg most olt az árvíz aminek hála a HDD árak megduplázódtak.

2011. nov. 7. 18:49
 34/70 A kérdező kommentje:
Értem én, de akkor meddig várjak ? és akkor addig ne is játszak?
2011. nov. 7. 18:55
 35/70 anonim ***** válasza:

Ahogy mondták, előre összerakott gép problémája, hogy valami mindig gyenge lesz benne.

Iponon összeállíttathatsz gépet, megrendeled, +2-3k ért összerakják a kért cuccaid, le is tesztelik, és akkor nem kell otthon legóznod.

Videókártyából egy HD6870 tényleg elég, 45k körül kapható, és simán jó lesz.

Ház....nekem meg haveromnak kb 5000Ft-os házunk van, és az ég világon semmi baja, mégcsak nem is melegszik semmi, de 10-15k ból már tényleg jókat veszel.

Minőségi FSP és Chieftec tápok kb 10-15 között vannak.

Kb 150k körül van az az ár, amiből ki lehet hozni egy kompromisszummentes gépet.

100k-nál már valami gyengus lesz.

300k meg pénzpazarlás sztem.

Windows 7-et is letöltesz az első torrent oldalról ingyen.

Amúgy az a gép amit linkeltél, összerakva igazából megéri mert iponon most kb 115k+összerakás, ebben persze bennevan az hogy most kétszeresek a merevlemez árak a thaiföldi dolog miatt, illetve szar a forint és minden drágább.

Szóval a maga árában megéri az általad linkelt konfig, viszont nem egy tartós cucc. És ha már alapból olyan gépet veszel, amiben minden a spórolás miatt van benne, az hosszú távon megbosszulja magát.

A bátyád meg valszeg azért mondja ezeket, hogy ne akarj ettől drágább gépet, amúgy biztos jobban ért a dolgokhoz, de sztem akkor is megéri kicsit többet rákölteni.

2011. nov. 7. 18:56
 36/70 A kérdező kommentje:
Köszi. Azt is mondta, hogy windows 7-et nem lehet crackelni és egyből kiszúrják a neten ha már elsőre felmész crackelni szinte lehetetlen.
2011. nov. 7. 19:11
 37/70 Heckler ***** válasza:
Jó nagyot hazudott.
2011. nov. 7. 19:13
 38/70 anonim ***** válasza:
Fél éve crackelt windows 7-et használok (több haverral együtt), és napi 24 órát van neten a gép... Tulajdonságokban ott figyel hogy a windows aktiválva van. Nem telepítem a frissítéseket így elkerülhető hogy ez az állapot megváltozzon. Na kb ebből is látszik hogy a bátyád mennyire mozog otthon a számítástechnikában. Az egy dolog hogy valaki nem ért hozzá csak azt nem tudom minek oktat ki másokat a hülyeségével.
2011. nov. 7. 19:19
 39/70 lovas94 ***** válasza:
87%
Nem hogy crackelni lehet, de még olyan aktivátor is van amivel frissítéseket is lehet telepíteni és semmi gáz.
2011. nov. 7. 19:22
 40/70 anonim ***** válasza:

Igen van olyan is.

Szóval leírnám azt hogy amit a bátyád mondott az majd nem minden marhaság.

2011. nov. 7. 19:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!