Jó ez a gép? Mekkora a különbség a 160 ezres és a 100 ezres gép között?
Most azon filózok, hogy egy ilyen 100 ezres gépet vegyek [link] pont ezt amit a bátyám akar vagy költsek rá többet esetleg sokkal többet, bár nincsen nagy játékigényem
Most megmondtam neki,hogy inkább újonnan veszek gépet. Azt mondta, hogy kár, mert új alkatrészek vannak a gépbe, a videokártyát leszámítva. 40 ezres winchestert ami abba a gépbe van megtartja magának.
Ebbe a gépbe +2 GB RAM-ot teszek és bátyám szerint ha nem lesz elég jó a videokártya legfeljebb szétkapjuk a konfigot és teszünk bele egy 70ezrest. Viszont szerinte oda ennél nagyobb táp kell és vagy 15-30 ezres ház, mert nem hűti eléggé a videokártyát és tönkre megy, szerinte magyarországon nincsenek jó házak.
Azt nem értem, hogy sokhelyen itt a fórumban írják hogy játékhoz egy alapgép az 150-160 ezer, de a bátyám szerint ugyanaz a konfig mint eza 100 ezres aqua amit venni akarunk, csak 70 ezres videokártya van benne, ettől 160 egy olyan gép. Mennyiven jobb egy olyan 160ezres mint egy ilyen 100as ? A bátyám nem képes összeállítani egy gépet nekem, mert azt mondja vagy a legjobbat veszem meg mindenből vagy a legolcsóbbat, vagy 70ezres videokártya vagy 28eszres, de 50ezrest ne is vegyek. Elkezdett összeállítani egy gépet nekem és kb 300 ezer körűl volt, ennél olcsóbbat nem tud csak ez a 100ezres. Nem érdemes mert nem használják ki jól egymást. a 300 ezresben egy új Windows 7 is van benne, 64bites, ami szerinte kell mert különben az XP nem használja ki a gépet még a 64bites sem
Nem pont az iArenára értettem(persze ez se rossz táp).
Én tápnál egy komolyabb akár 70K-s VGA-t egy Chiftec CTG-550/Cooler Master GX450/FSP HEXA 500W stb bíznék.
Ezek ára nem kóstál többet 15-16 ezernél.
Amúgy házból is lehet már kapni normálisat 15 környékén.
Éppen azért teszem fel a kérdést, mert nem értem, Nem értek ehhez, csak azt tudom amit a bátyám mondott. A 100 ezres aquás gépbe simán belehet tenni 70ezres videokártát ? menni fog vele? nem ég el?
nem igazán tudom milyen a játékigényem, mert nem érdekelne, csak megtetszett a world of tanks amin a bátyám kockul és gondoltam játszok én is és lecserélem az irodai gépemet, és mostantól játszok én is bár eddig soha nem játszottam, mert nem érdekelt, csak most megkedveltem.
Nem égne el, bár én arra a tápra azért nem bíznám rá.
Amúgy arra az aquás gépbe nem érdemes 100K-s VGA-t tenni mivel CPU limites lesz a rendszer erősen.
alaplap: gigabyte ga880gma ud2h 21k
proci: amd phenom 2 x4 955 be 29k
videókártya : sapphire hd 6870 55k
ram: kingston 4gb 6k
táp: chieftec ctg-80p 500w 13k
ház : coolermaster elite 360 11k
hdd: nemtudok mit mondani mert a mostani árak úgy állnak hogy 250gb 21k.. szóval mindenképpen várni kell a gép megvétellel..
de ez elég ütős gép. de a 17colos monitorodra ez nem kell.. oda elég lenne 6770 videókártya ami kb 30k
Köszi az infókat, örülök hogy megosztottátok velem a dolgokat.
Megkérdezném, hogy egy jó kis gép 150-160 vagy ekörűl milyen részekből tevődne össze ? iponon összeállítva, ingyen tesztelik és kihozzák, jól értem ?
mi a különbség a 150-160as ipon gép és a 100as aquas között? köszi.
Ne hallgass a bátyádra...ezek alapján semmi nem ért hozzá, és most nekem sincs időm elmagyarázni hogy miért szar az aqua-s gép és hogy miért kellene jobb videokártya, de ha játszani szeretnél ezen a gépen örülhetsz ha alacsony beállításokon elmennek a játékok.Azért összeraktam neked egy gépet ha mégiscsak meggondolnád magad és 150-160ért vennél egy normális gépet, amin szépen mennek a legújabb játékok is:Termék típus Termék neve Mennyiség Ár
Alaplap MSI H61M-P23 (B3) 1 db 17.849 Ft
Processzor INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX 1 db 28.986 Ft
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT 1 db 6.066 Ft
Videókártya MSI N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE 1 db 50.670 Ft
Merevlemez SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 24.250 Ft
Optikai egység NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.925 Ft
Billentyűzet + Egér LOGITECH Wireless Desktop MK250 OEM 1 db 4.975 Ft
Ház GIGABYTE GZ-PB Fekete 1 db 8.465 Ft
Táp FSP Hexa 400W 1 db 9.812 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 157.873 Ft (126.298 Ft + áfa) rámész arra az oldalra hogy ipon.hu jobb oldalon van ilyen hogy gépösszerakó és kiválasztod ezeket a cuccokat. Ennek az árába az összeszerelés is benne van és full HD-ba is max,.on viszi a játékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!