Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó ez a gép? Mekkora a különbs...

Jó ez a gép? Mekkora a különbség a 160 ezres és a 100 ezres gép között?

Figyelt kérdés

Most azon filózok, hogy egy ilyen 100 ezres gépet vegyek [link] pont ezt amit a bátyám akar vagy költsek rá többet esetleg sokkal többet, bár nincsen nagy játékigényem

Most megmondtam neki,hogy inkább újonnan veszek gépet. Azt mondta, hogy kár, mert új alkatrészek vannak a gépbe, a videokártyát leszámítva. 40 ezres winchestert ami abba a gépbe van megtartja magának.

Ebbe a gépbe +2 GB RAM-ot teszek és bátyám szerint ha nem lesz elég jó a videokártya legfeljebb szétkapjuk a konfigot és teszünk bele egy 70ezrest. Viszont szerinte oda ennél nagyobb táp kell és vagy 15-30 ezres ház, mert nem hűti eléggé a videokártyát és tönkre megy, szerinte magyarországon nincsenek jó házak.

Azt nem értem, hogy sokhelyen itt a fórumban írják hogy játékhoz egy alapgép az 150-160 ezer, de a bátyám szerint ugyanaz a konfig mint eza 100 ezres aqua amit venni akarunk, csak 70 ezres videokártya van benne, ettől 160 egy olyan gép. Mennyiven jobb egy olyan 160ezres mint egy ilyen 100as ? A bátyám nem képes összeállítani egy gépet nekem, mert azt mondja vagy a legjobbat veszem meg mindenből vagy a legolcsóbbat, vagy 70ezres videokártya vagy 28eszres, de 50ezrest ne is vegyek. Elkezdett összeállítani egy gépet nekem és kb 300 ezer körűl volt, ennél olcsóbbat nem tud csak ez a 100ezres. Nem érdemes mert nem használják ki jól egymást. a 300 ezresben egy új Windows 7 is van benne, 64bites, ami szerinte kell mert különben az XP nem használja ki a gépet még a 64bites sem

2011. nov. 7. 16:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
Kész konfigokkal a legnagyobb baj általában hogy egy-két "húzó" alkatrész mellé amik miatt megveszik a gépet bepárosítanak gagyi cuccokat amiket külön nem tudnának eladni. Emellett drágább is szokott lenni mint ha alkatrészenként raknád össze.
2011. nov. 7. 17:23
 12/70 anonim ***** válasza:

Figyelj nem szándékom a vita, de a a bátyád tényleg ilyen okos nem lehetne a monitorhoz hívni és vele is megbeszélni hogy ne vezessen félre?

Még hogy vagy 100.000ft-s vagy 300?

2011. nov. 7. 17:25
 13/70 A kérdező kommentje:

lovas az am3+ foglalatos.

Azt nem értem, hogy hol vernek át egy konfog géppel, amikor az aquában 20ezerért rakják össze és egyedül nemlehet jól öszerakni. Bátyám szerint az ipon nem jó, mert nem megbízható szemben az aquával.

Az volt az észrevételetek, hogy konfog géppel átvernek, erre válaszoltam, hogy meg lehet állapítani hogy mi van benne, akkor miben vernek át ? Ezek így a legolcsóbbak konfiggal és az aquában konfiggal kedvezményeket is adnak.

2011. nov. 7. 17:25
 14/70 anonim ***** válasza:

Már megint a bátyád szerint.

értsd meg a bátyád nem pont helytálló infókkal rendelkezik.

Amúgy az ipon megbízható szerintem itt is sokan vásároltunk tőlük és sokaknak is ajánljuk és eddig nem volt panasz.

Amúgy te pontosan mire is használnád mivel jó lene tudni hogy mennyire van szükséged komolyabb gépre.

2011. nov. 7. 17:32
 15/70 anonim ***** válasza:

Bátyád nincs valami tudtamódosító szer hatása alatt ? :) Már bocs de annyi hülyeséget hord össze. iPonról meg annyit hogy nekem 2 összeállított konfigom van tőlük + két jó haveromnál szintén van 1-1 és minden tökéletes. + Bármi hiba esetére ott az ingyenes garancia futár. Fogalmam sincs mire alapozza azt a kijelentést hogy nem megbízható.

Az meg hogy csak 100 és 300 ezres konfig van nonszensz. Épphogy 160-180 körül lehet egy baromi jó kis gamer gépet összehozni. Videó kártya szintén nem kell 70 ezres 50 környékén van olyan amivel 2 évig igen jól elleszel. (GTX560 / HD6870)

2011. nov. 7. 17:34
 16/70 Heckler ***** válasza:
90%

"Azt nem értem, hogy hol vernek át egy konfog géppel"

Amire te magad megadod a választ:

"20ezerért rakják össze"

Na igen, jobb helyeken meg egy ezresért, vagy ingyen.

"gyedül nemlehet jól öszerakni"

Hát a seggeddel gondolkodsz, persze hogy nem.

"hogy meg lehet állapítani hogy mi van benne, akkor miben vernek át"

Például összevetetted, hogy az alkatrészek mennyibe kerülnek, és ők mennyiért árulják egyben? Ja nem.

De ha te mindenképpen át akarod magad veretni a palánkon, akkor fölösleges megkérdezni mások véleményét, menj és tejelj egy húszassal többet érte.

2011. nov. 7. 17:35
 17/70 A kérdező kommentje:

Elnézést, nem akarok vitázni, nem értek ehhez csak azt tudom, hogy a bátyám mit mondott. Szerint nem kell 160 ezres jó kis gép, mert abban a jobb videokártyán kívül minden ugyanolyan minőségű és a videokártya már +100 ezerrel megemeli az egész gép árát, mert mindenből több kell. 30 ezres táp mert hűteni kell, meg 20-30 ezres ház mert bele megy a por meg nem hűl és a saját gépét is kilyukasztotta.

Azt mondja, hogy felesleges 50ezres videokártya, mert vagy a legjobb vagy semmi, nem jóa közép út, mert nem használják ki egymást, így vagy megveszema 300 ezreset vagy ez kell.

Heckler bocsi, de még mindíg nem értem hol vernek át, a konfig gépre kedvezményt adnak aquában és ez "állítólag"megbízhatóbb hely. egyben drágább az alkatrész, mindíg a konfig gépnél olcsóbb.

2011. nov. 7. 17:45
 18/70 anonim ***** válasza:

Most már kezd elegem lenni.

Értsd meg a bátyád nem ért hozzá. Igenis van aranyközép út.

Ja és nemcsak VGA-ban térne el. Amúgy nem kell neki 30000 táp és ház se.

Szóval mint írtam a bátyád nem ért hozzá és ne hozd már fel mindig őt mert kezdem a türelmem veszteni.

Amúgy ha lehet a bátyád is küld már ide lenne egy-két szavam hozzá.

2011. nov. 7. 17:50
 19/70 A kérdező kommentje:

Tehát akkor az hogy a 70ezres videokártyának már egy 20-30ezres ház kellene legalább és vagy 30ezres táp nemigaz ? Tehát pl ebbe a 100ezres aquás gépbe simán tehetek egy 70 ezres videokártyát és nem fog tönkremenni ?

Bátyám szerint, az aqua a legmegbízhatóbb a többi gány dolog és most nem tud géphez jönni és köszi az infókat, de kérek még.

2011. nov. 7. 17:55
 20/70 anonim ***** válasza:

Minek teszel fel kérdést ha csak a bátyát hülyeségét hajtod ? Akkor kérdezd őt.

Mellesleg a 180-as gamer gépbe kb 13k a táp és 10k a ház, azok a 30 ezrek csak a bátyád agyszüleményei. A gép lyukasztgatásával meg többet árt mint használ mert pont elrontja a házba tervezett ideális légáramlást. Már ha normális házról van szó persze.

2011. nov. 7. 17:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!