Milyen lesz a Sandy Bridge-E?
a Llano órajelével alapvetően szerintem nincs baj, mivel azt az architektúrát nem speed racer-nek tervezték, ott a kihozatallal van a baj, nyilván, mivel most csináltak először grafikus magot SOI-val. ott inkább a gusztustalanul alacsony 50% körüli kihozatali arány a gond. azért is késett a bull, mert kell a gyártósor a llanónak, mert a szar kihozatal ellenére is el kellett látni a piacot. nem is sikerült teljesen mert erős hiány volt a llanóból. ami ugye egyrészt jó, mert bevált az architektúra, és baromi gyorsan felfutott, de rossz, mert többet is eladhattak volna. de új spin, új stepping tuti nem lesz, mert lassan sorozatgyártásban a trinity.
a bulldozer esetében egyértelműen a sebesség és a fogyasztás a baj, az új stepping javít majd valamit a dolgon. de sokat azzal sem hiszem hogy sokat foltozgatnának, kijön a C0 stepping, és utána állnak is rá a visherára.
elvileg ott már nem lesz komoly gond az órajellel, állítólag az 5GHz turbó ott is meglesz. ami még kérdés, az a fogyasztás. én úgy vagyok vele, hogy a bulldozer/piledriver túl sok "szerveres sallangot" tartalmaz, ami átlag usernek nem ér kb semmit. ha dolgozol, az persze más.
ezzel szemben az APU elvileg pont az átlagfelhasználónak készül, és úgy is néz ki, hogy jó lesz.
Dolgozni akarnék vele.
Persze megvárom hogy végbemenjen a Sandy Bridge-E CPU-kal vívott harca. Majd utána meglátom.
az SB-E nagyon nem az az árkategória lesz, mint a bull/utódai. maga a processzor is drágább lesz, plusz a hozzávaló alaplapok is a NYÁK bonyolultsága miatt. ergo a + teljesítmény platform szinten nem fogja megérni a különbözetet a konkurenciához képest. de még az előző generációhoz képest se.
mondjuk nagy kérdés, hogy munkában mennyire látszódik a fél milliárd tranyót zabáló L3, vagy a csomó, desktop környezetben felesleges HT link. én az APU-ban látom a jövőt, akkor is, ha munkáról van szó, a bulldozer ehhez a jövőképhez egy "szükséges rossz".
Azt tudom hogy az i7 árak nem fognak alacsonyan mozogni.
Egyébként ara leszek kíváncsi hogy mekkora lesz az ár és teljesítmény közti különbözet.
Az APU-val meg ég várni fogok szerintem egy-két generációt, bár az is lehet hogy benevezek egyre hiszen jól jöhet egy gép az munka gép mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!