Milyen lesz a Sandy Bridge-E?
az APU (Accelerated Processzing Unit) lefordítva annyit tesz, hogy gyorsított feldolgozóegység. a lényege, hogy a hagyományos (x86) processzormagok mellett van még benne egy grafikus mag is, amiben az a pláne, hogy megfelelően felkészített program esetén be tud segíteni a számításokba. ez akár többszörös gyorsulást is hozhat (persze csak akkor, ha az adott szoftver megfelelően van leprogramozva. ha nem, akkor feleslegesen fűt). nemsokára ennek jön AMD részről a második generációja, a Trinity, ami két Piledriver (okosított Bulldozer) magot tartalmaz, amit az OS négy magként kezel, valamint a klasszikus APU-tól kb 30%-kal gyorsabb, WLIV4 architektúrás grafikus magot. Az intel következő generációs processzora is APU lesz, az Ivy Bridge (a Sandy bridge még nem volt az, mert hiába volt egy lapkán a procival, az általános számításokba nem tudott beleszólni, az Ivy-ben már igen). Valószínűleg az lesz a tendencia, hogy az intel féla APU klasszikus processzorerőben, az amd féle trinity pedig GPU erőben lesz jobb.
fontos info, hogy sajnos úgy néz ki, a jelenlegi és nemsokára megjelenő AMD APU-k nem lesznek kompatibilisek egymással, mert más lesz a foglalatok lábkiosztása, de ez még csak pletyka.
jelenleg alig egy-két játék van, ami profitál az APU-ból, és ott is viszonylag minimális a gyorsulás, de ha a fejlesztők rákapnak (márpedig rá fognak, mert az intel is APU-kat fog készíteni a jövőben), akkor várható, hogy APU-val jobban lehet játszani, mint klasszikus CPU-val. amondó vagyok, majd akkor térjünk rá a témára, ha meg is jelentek a processzorok.
OFF: én szinte biztos, hogy be fogok ruházni majd egy AMD Trinityre. /OFF
én az első kategóriás Llanót még kihagyom mindenképp. mivel mostmár kiderült, hogy halott az FM1, már nem is ajánlgatom senkinek, csak laptopba.
az FM2 viszont úgy néz ki, hosszú távra készül, és a Trinity is naaaagyon jónak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!