Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghibásodtak a DVD lejátszóim?

Meghibásodtak a DVD lejátszóim?

Figyelt kérdés
3db DVD-lejátszó volt bekötve a gépbe. Tegnap szétkaptam, és átdugdostam őket, mert az egyik nem működik. Magyarul kiiktattam a rendszerből. Amilyen ostoba vagyok, az egyik DVD-játszó tápkábelét elfelejtettem rákötni a helyére, ezután elindítottam a gépet. Tapasztalataim alapján nem kellett volna ennek történnie egy ilyen módosítástól, de első bekapcsolásnál nem működött az egér. Aztán lefagyott a gép. Újraindítottam, és kékhalált írt ki. Egy újabb újraindítás után már sikerült bejelentkezni (egér még mindig nem volt), de az elején kiírt valami olyan hibaüzenetet a gép, hogy az egyik DVD-lejátszó (tök egyforma samsung mind a 2) illesztőprogramjával valami macera van. Kikapcs. Szétkaptam megint. Bekötöttem mindkét lejátszót, és elindítottam. Nos, annyi történt, hogy most már hibának, meg rendellenességnek semmi nyoma, azt kivéve, hogy a 2 dvd-lejátszó helyett egynek van kint az ikonja a sajátgépben, de az sem reagál, ha beleteszek egy lemezt. Végső elkeseredésemben Újraindítottam a BIOS-t, majd visszaállítottam (rendszerviszaállítás) egy korábbi időpontra a gépet. Se kép, se hang azóta sem.
2011. okt. 11. 12:35
 1/2 _Jessy_ ***** válasza:
ha PATA, akkor nézd meg jó helyen vannak-e a jumperek, és a kábelek. Néha amiatt is kiakad. Master kábel végén legyen, Slave a kábel közepén.
2011. okt. 11. 14:58
 2/2 A kérdező kommentje:

Nos, nem tudom ,hogy a samsungnak róható-e fel ez a hiba, vagy csak a microsoftnak, vagy mindkettő, vagy egyik sem, DE. Mint már említettem, TÖK EGYFORMA samsung mind a 2. Nahát b*sszákmeg, egy hardverként kezelte a két meghajtót. Az kimaradt a történetből, hogy egy dvd-lejátszót megjelenített a windows, csak lóf*szt sem csinált vele. Viszont ráklikkeltem, hogy lemez kiadása, erre b*zmeg mind2őt egyszerre kilökte. A régi konfigurációban, mikor még 2 különböző lejátszó volt egy adatkábelre kötve, egy hangos szót nem szólt, hogy bármi baja lenne. (meg hát miért is van 2 bemenet 1 adatkábelen?...)

Pontot téve erre az egész sz*rra, beiktattam egy másik adatkábelt a másik lejátszóhoz, és így már nem nyafog.

2011. okt. 12. 11:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!