Hogy tudnám úgy tuningolni hogy stabil legyen?
Először leírom milyen konfigom van.
- ASUS A7V880 Alaplap
- AMD Sempron 2600+ CPU (1833Mhz)
- 1.75GB Ram (DDR1)
- Sapphire Radeon x1650PRO (512MB/DDR2)
- 1db Winchester: 160GB Samsung és 40GB WD (100% kondíció mindkettőnél)
- 420Watt gyári táp
- LiteON DVD RW
A problémám az lenne hogy ha húzom a processzoromat akkor mindig kékhalált kapok. Túl nem melegszik, erős hűtés van rajt a procin. A gépház oldalán is van egy erős ventinlátor ami a Ram-okat hűti közvetlenül.
Továbbá, az alaplap eredetileg támogatja a 400Mhz-es memória sebességet, de ha fölrakom akkor kékhalált dob be néha, hetente kétszer, vagy volt hogy naponta többször. A procit nem kel húznom ehez, akkor is ha csak ramokat állítom 400Mhz-re. Pedig mindegyik modul 400Mhz-es gyárilag.
Szóval igazából ez a két problémám lenne. Feszt is adtam neki, már mindent megpróbáltam. Hiába tuningolom, akkor is kékhalál a vége. Alapjáraton, tuning nélkül semmi gondja a gépnek, megy rendesen, kékhalál és minden hiba nélkül. De azért ez a memória 400Mhz gond ez furcsa, mert az alaplap támogatja a 400Mhz-es működést és memóriáim is, de olvastam fórumokon hogy másnak is volt ezzel a 400Mhz Ram beállítással gondja, ugyan ilyen lappal mint az enyém.
Bocs, 2db Winchestert akartam írni.:) Ja, és annyit még hozzáteszek hogy MEMTEST volt, semmi gondja ramoknak is, a proci és az alaplap bár nem egy mai masina, alig volt használva, szinte újak.
Egyébként jó kis gép, a Call of Duty Modern Warfare 2 akadozás nélkül elfut rajt 1280-as felbontásban, és tuning nélkül ugyebár, mert tuningnál mindig kékhalál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!