Hol lehet megnézni a ventilátor sebességét?
Van egy Acer 5755-ös notebookom és sehogy tudom elérni, hogy kijelezze, hogy milyen fordulatszámon megy a hűtőventilátor. Próbálkoztam AIDA64-es és SpeedFannal is, de mindkettő csak a hőmérsékletet írja ki.
Van valakinek valami tippje, hogy hogyan tudnám megnézni?
Nem pusztán kíváncsiságból érdekel, hogy mennyin pörög a ventilátor. A gépem hőmérséklete irreálisan magas (80-90 fok körüli), ahhoz képest, hogy múlt héten vettem. Ezért érdekel, hogy valami ventilátor gond okozhatja e ezt, vagy micsoda?
BIOS-ban is próbáltam megnézni, de ezeknél újabb verziójú BIOS-oknál már nem mindbe (ebben se) van benne a hőmérséklet, ventilátor fordulatszám stb. De a fent említett 2 szoftver se mutatja, úgyhogy ezért kéne valami más megoldás.
nem érted? ha csak az rpm-ezt deríted ki, abból nem tudod meg, hogy jó-e a hűtés, mert a sz*r lapátok magas fordulatszámon is kevés levegőt szállítanak.
cfm-et meg ahogy fuckers is írta, csak gyári adatokból tudsz meg
De ez nem PC, hanem notebook. Nem igazán tudom, hogy hol keressem benne a ventilátort. Talán a billentyűzet alatt, de mondom nem igazán akarom megbontani a gépet.
Először inkább megpróbálok egy format C:-t, hátha csak összeakadt valami telepítés közben és az okozza a túlmelegedést.
Egyébként szerintem pörög a ventilátor, mert lehet hallomi, hogy kicsit zúg a gép,meg az oldalán fúj ki meleg levegőt. Csak akkor nem tudom, miért nem mutatja a sebességét egyik program se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!