Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A CPU-m túlhevül MSI laptopban...

A CPU-m túlhevül MSI laptopban, ami 1 hete lett portalanítva, az everest számlálója megőrül, mp-nként 10-15 °C-os eltéréseket mutat. Hogy lehetne helyrehozni?

Figyelt kérdés

Eredetileg a GPU miatt vittem szervizbe a gépet, azóta hülyült meg a CPU, már kétszer lekapcsolt, mert 100°C fölé ment. Az energiagazdálkodásnál levettem a max teljesítményt 30 %-ra, így nem ugrál az everest érzékelője, de amint visszateszem, az 50-60 °C- ból máris 80-90 lesz, ha elindítok akár egy word-öt is.

A GPU nem rendetlenkedik, mióta kitakarították... Elképzelhető, hogy az üzletben csináltak vele valamit?

30%-os CPU-val nem az igazi a gép, valahogy helyre lehet hozni? Nem tudom bízzak-e az üzletben dolgozókban, mert azóta ilyen, hogy elhoztam onnan.

2011. aug. 10. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Talán rossz a venti csatlakozása,nem rakták rá rendesen a hővezető csövet vagy valami hasonló,szedd le a hátulját és nézd meg,hogy minden okés-e.

(nem mozog-e a hővezető cső,és hogy be van dugva a venti az alaplapba)

2011. aug. 10. 13:48
 2/8 anonim válasza:
lehet szar a hőérzékelő
2011. aug. 10. 13:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a CPU és a hűtőfelület között rossz a hővezetés, kevés a hővezető paszta, vagy rossz, esetleg nincs rászorítva. Laptop-okban paszta helyett néha (vagy inkább sokszor) olyan puha tapaszt használnak (másképp nem tudom megfogalmazni) az kiszáradhatott. Lehet, hogy csak szétszedték, levették a hűtőt, portalanították és visszatették anélkül, hogy újrapasztázták volna, vagy kicserélték volna a tapaszt.
2011. aug. 10. 15:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nemrég javították (vagyis próbálták javítani), akkor vidd vissza hozzájuk, hogy márpedig valamit ők nem csináltak meg rendesen. Ha már régebben volt, vagy nem ismerik be a hibájukat és nem garanciás a gép, inkább keress egy ismerőst, aki foglalkozik ilyesmivel ő megcsinálja rendesen.
2011. aug. 10. 15:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Leszedtem a gép hátulját, az a paszta, ahogy láttam a kilógó résznél, nincs kiszáradva, pár szösz van beleragadva, de az gondolom nem jelent semmit... meghúztam 2 csavart, ami nem volt teljesen becsavarva a CPU-nál, de a probléma továbbra is fennáll.

Ahogy újra beindítottam, és felvittem 100%-ra a maximum kihasználást, hiába alig csináltam valamit, megint felpörgött, 2 mp alatt 90 °C -os volt. A minimum teljesítmény 5% -on van, még mindig elképzelhető, hogy a paszta a hibás?

2011. aug. 11. 12:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Honnan lehet szerezni olyan tapaszt/pasztát?

Sima számítástechnikai boltban árulnak?

2011. aug. 11. 12:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Én pasztát vettem valamikor sima számtech boltban. Ha pasztát használsz, a tapaszt le kell szedni. Ha a tapasz vastagabb és pasztával nem lehet a hűtőt a rendesen rászorítani a CPU-ra akkor mindenképp tapaszt kell szerezni valahonnan, az viszont nincs minden számtech boltban, de paszta biztos van.
2011. aug. 12. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

De bármit csinász, csak óvatosan, ha nem vagy benne biztos, inkább bízd valakire, aki ilyesmivel foglalkozik. Pl a tapaszt nem nagyon kellene erősan kapargatni, ha cseréled, meg nem is csavarhúzóval, mert megcsúszhat és károkat okozhat a processzorban.

2011. aug. 12. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!