Mi lehet a probléma a TP-LINK TL-WR1043ND router-ral? (Részletek)
ilyet vettem pár napja egy D-Link DIR-300 54Mbit-es router helyett, ami a 30 megás netetből wifin 20 megát nyomott, most az új TP-Link - ami 300Mbit-es - csupán 10-15 megát! a pc ben 54 Mbit-es adapter van, de akkor sem értem, hogy miért rosszabb a teljesítmény, mint a kisebb sebességű routerrel, ami egyébként simán bírta osztani a netet 3 gépnek! tudna valaki segíteni, valami ötlettel, mert már nem tudom, mit csináljak? a csatornákat is végigállítottam, valamelyiknél rosszabb eredményeket is kapok (most auto-n van, de így sem jobb), ha nem sikerül javítani, kénytelen leszek visszavinni, szóval nagyon nem vagyok megelégedve vele így
másik meg, hogy egy n-es wifivel rendelkező médialejátszó között is csak max 14Mbit a sebesség, amivel nem lehet akadásmentesen hd-t nézni
köszönöm előre a segítséget!
Wireless Radio: Enable
Name (SSID): 300M Wireless
Channel: Auto (Current channel 4)
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Auto
Max Tx Rate: 300Mbps
MAC Address: F4-EC-38-CB-64-0A
WDS Status: Disable
A internet sebességet a speedtest.net-tel, a médialejátszó (Asus O!Play Air HDP-R3) közti sebességet meg saját maga, a box méri, ami 14-22 mega (ha csak N-esre van állítva a router akkor is). A médialejátszón kívül a többi eszköz csak 54Mbit-es, de akkor is kevés a 10-16 megás átviteli sebesség.
Ha LAN-nal kötöm össze a gépet és a médiaboxot a routerrel, akkor is csupán 30-40 mega, aminél egy nagy méretű HD/bluray film még akad néha, ami röhej így (az előőző routerrel simán ment).
Egyébként minden érintett eszköznek a legfrissebb firmware van felrakva. Szóval már nincs ötletem :(
Na megnéztem és 38-40 mbyte /sec (40000kbyte/sec)a lanon másolás két win-es gép között.
A 40 Mbyte nem olyan rossz, tekintve ,hogy a 10x -nek majdnem megfelel.
én is vettem egy ilyen routert, mert csábító paraméterekkel rendelkezik, de én se vagyok elégedett...
NAS FTP kintre nem működik, DynDNS se úgy megy, ahogy kéne, belső hálózaton 1 Gigabit nálam max 300 Megabit... a net belassul, ha napi szinten nincs újraindítva a router... Wifin G-s szabványon a max 15 Megabit, amikor 80 megás netem van.. (telóm miatt kell a G-s, és a TKIP kódolás, amit az N-es már nem támogat)
vettem 3*8 DbI-s combos antennákat... kb ugyanazt tudja, mint a régi linksysem 2 DBI-ssel :D szóval kicsit kabaré... ja és 2 gép+1 telefon van rákötve, szinte alig 4-5% terheléssel megy, mégis belassul állandóan...
Üdv
Érdeklődnék, hogy mi lett a megoldás , mert én is vettem egy ilyen routert, de nekem sem akarja hozni a kívánt hatást! UPC fiber power 120-am van de már lanon sem hozza a wifi meg egyszerűen vicc. 8m-re lévő szobában már nincs jel.
Valaki tudna valami érdemleges megoldást javasolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!