Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Router probléma?! Szerintetek?...

Router probléma?! Szerintetek? Bőv. Lent

Figyelt kérdés

2 napja a routeremnek valami baja van.. a LAN kábellel összekötött ( természetesen a routeren keresztül) gépen alig megy a net, míg a 2 wifivel kapcsolódó laptopon kiválóan. A kábellel összekötött gépen kb. 5 perc egy oldalbetöltés, vagy be sem jön. Router újraindítást próbáltam de nem segített. 1-2X kiirja hogy IP-cím ütközés, de a router menüben úgy jelzi, hogy mind a 3 gépnek külön IP van kiosztva...

TP Link router menüjében meg tudom ezt csinálni, hogy kézzel osztom ki az IP-ket hogy tuti ne legyen ütközés, és ha igen hogy?? Köszi!!

Ha nem ez a probléma, szerintetek mi??

2011. márc. 16. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:

talán inkább a végpont XP-ddel van akkor a probléma...

virtualizálás okoz kavarodást a hálókártya driverjében, meg a dugi DHCP szerver, amit esetleg egy http szerver telepítéskor szereztél be.

biztosan nincs más eszköz kötve kábelesen a routerhez?

meg a router DHCP-jában mennyi időre állítottad be a bérleti jog időtartamát?

2011. márc. 16. 22:18
 2/9 anonim ***** válasza:

tp linken lehet ip címet mac addresshez kötni, a router menüjében,

böngésző -> 192.168.1.1

belépsz

ip & mac binding beírod a mac addresst és beírsz neki vmi ipt pl:192.168.1.101 (a vége 1-nél legyen több:D)

2011. márc. 16. 22:22
 3/9 A kérdező kommentje:
a bérleti jog asszem az alap 120 perces, a kábeles kapcsolat tuti nincs más eszközzel..
2011. márc. 16. 22:22
 4/9 anonim ***** válasza:
jah és a dhcp menüpontban nézd meg hogy mettől meddig oszt ip, abból az intervallumból adj ipt
2011. márc. 16. 22:23
 5/9 A kérdező kommentje:
azt már korábban megcsináltam de nem lett jobb, azt hittem h biztos rossz helyen csináltam.. :D
2011. márc. 16. 22:24
 6/9 anonim ***** válasza:
sztem mind1 hogy hány perc van beállítva, a dhcp nem osztja ki ugyanazt az ipt 2 gépre
2011. márc. 16. 22:25
 7/9 A kérdező kommentje:
hát szerintem se,meg a router menüben is csak jól jelzi h nem egyezik.. De akk mi lehet a hiba???
2011. márc. 16. 22:29
 8/9 Tom Benko ***** válasza:
És a gépek mit mondanak, milyen IP-vel lézengenek? Ping<router IP-címe> milyen reakcióidejű?
2011. márc. 16. 22:30
 9/9 P.O.C. ***** válasza:

Akkor is kaphatsz IP-cím ütközés hibaüzenetet, ha két számítógép név azonos. Ezt a vezérlőpultban a rendszer beállításoknál tudod megváltoztatni.

Bár ez csak a hibaüzit magyarázza, és nem a belassulást. Ráférne egy takarítás arra a gépre.

2011. márc. 17. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!