Tettem a gépembe 1 GB RAM-ot, de egyáltalán nincs semmi gyorsulás, vagy teljesítménynövekedés, de viszont ha megnézem a RAM-ot, ott rendesen írja, hogy 2536 MB DDR-SDRAM. Miért van ez?
2*1 giga van?
Az mhz-ek stimmelnek?
Ha van pl. egy 512mb-os is mellette akkor már a DUAL-CHANNEL ugrott amivel 10-20%-os teljesítménynövelés érhető el. Amúgy amikor 2GB volt a gépembe és vettem hozzá még 2-t nekem se volt semmi gyorsulás.
Egy bizonyos határ után, a RAM fejlesztés már nem okoz látható gyorsulást. Annyi, hogy kevesebbet kerreg a vinyó a ritkább cache -elés miatt.
Az se mindegy milyen géped van, pl. egy P3 -as hiába rakasz 6 Tera RAM -ot, olyan lesz neki mint halott s*ggére a csók.
Hát abból ítélve hogy DDR RAM-od van a proci és a CPU is elég régi.
Szóval hiába teszel bele több RAM-ot akkor is a CPU meg a VGA lessz a gyenge láncszem
Mostmár, hogy ilyen sok memóriád van, feltelepítheted a Windows 7et is. :)
Amúgy a memória nem gyorsít fel csak úgy semmit sem.
Valójában, ha megtelik a memóriád, a számítógéped az ennél sokkal lassabb merevlemezt fogja memória helyett használni (cserehely, vagy lapozófájl) és ezért lesznek a programok lassúak.
Viszont, ha sok memóriád van, akkor az értelemszerűen nehezebben telik meg. Vagyis több programot futtathatsz egyszerre, mielőtt bekövetkezne a merevlemez használata, azaz a lassulás.
Ha nem csinálsz semmi olyan dolgot, ami telipakolta volna az eddigi 1,5GB memóriádat, akkor eddig sem jelentkezett a lassulás nálad, és ezért nem tűnik gyorsabbnak a számítógép a plusz memóriától.
Ha látni akarod a változást futtass sok programot egyszerre, vagy olyan programot, ami eddig hiányolta a sok memóriád. (pl. Word + Excel + Powerpoint + Firefox + MSN + Skype + Winamp + stb. egyszerre már megeszik egy pici memóriát... :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!