Új számítógép vásárlása előtt állok. Amely használva lenne játékra, nettezésre, filmek stb de nagyobb %-ban munkára 3Dsmax, Zbrush, ps stb, Melyik processzor a legideálisabb? phenom x4 955 phenom x6 1055T szerintetek melyik? .
megsúgom, a bull-ok nem csak teljesítményben, hanem árban is illesztve lesznek az aktuális sandy-khez (amit ugye itt is sűrűn ajánlunk).
a 8magos verzió nyilván csak az fanatikusok/rekorddöntögetők/profik számára lesz vonzó, de a 4-6magosak szerintem a játékosok között is népszerűek lesznek. elvégre is a phenom 2 teljesítményben azonos órajelen még mindig csak a core2-kkel tudja felvenni a versenyt, a nehalem/sandy egy kissé jobb ebből a szempontból.
ha most vennék új gépet am3 procival, akkor csakis olyan lapot vennék ami vinni fogja a bullokat, mivel egy forinttal sem drágábbak mint azok, amik ezt nem tudják (persze azonos felszereltség mellett).
Legyen neked igazad!
És ha igy lesz, akkor azért kicsit más a helyzet.
Ha ez azt jelenti, h egy 4-6magos bull, nagyjából annyiért lesz, mint pl egy i5-2400-2500, akkor azt hiszem el kell ismernem igazad!
OFF: akkor mázlid volt, mert intel az LGA775-éra alatt követte el a legtöbb mocskosságát :D
am köszi a bókot XD azt meg elismerem, hogy nem feltétlenül az átlagfelhasználó véleményét képviselem, mivel mások is az igényeim egy géppel szemben mint az átlagnak, ezért van hogy eltérő a véleményem.
Igazából nem érzem magam intelesnek, félreértés ne essék!
Egy P4-2,6-ost cseréltem Athlon II X2-245-re most meg a Phenom 970 és az i5-2500k között vaciláltam. Jelenleg nálam az intel győzött, de attól még a Phenom egy hibátlanul jó proci!
"azt írta valaki 1 évig bírja majd vagy 1,5 ig egy core i5 2500 jó 40 ért a 955 is addig jó 25 ért "
Ezt még ilyen szemmel én nem is... de lehet h ez ilyen marha egyszerű :)
*nézdmáááá, és rájöttem h lehet kiiratni a nevem :)))*
*nagyonokoskisgyerek, tud olvasni :))*
ha meglennének a forrásaim én is sandy bridge-et vennék. igaz elég drága, de ár/értékben jelenleg a 2500k viszi a prímát a négymagosok között.
viszont mivel nem szakadt rám az OTP, így marad az amd, ár/érték arányban mindig tudtak olyat mutatni ami jó vétel volt (a mostani procim is négymagos holott kétmagosként vettem, igaz, tesztelve). szóval most egy am3+ ready lap a cél, amiben kihúzom a kis négymagosommal amíg kijönnek a bullok és beáll az áruk a normál szintre.
egyébként az ilyen beszélgetést egyáltalán nem mondanám vitatkozásnak, inkább csak szakmai eszmecserének, volt már hogy csúnyán betámadtak itt egyesek, mert nem osztották a véleményedet a szaktudásomról és/vagy bökte a csőrüket a stílusom.
Na azért a Te helyzeted, kedves Panda Péter szerintem ilyen szempontból rendhagyó!
"most egy am3+ ready lap a cél, amiben kihúzom a kis négymagosommal amíg kijönnek a bullok és beáll az áruk a normál szintre. "
Ebben az esetben nem is hiszem, h lenne jobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!