Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új számítógép vásárlása előtt...

Új számítógép vásárlása előtt állok. Amely használva lenne játékra, nettezésre, filmek stb de nagyobb %-ban munkára 3Dsmax, Zbrush, ps stb, Melyik processzor a legideálisabb? phenom x4 955 phenom x6 1055T szerintetek melyik? .

Figyelt kérdés
2011. jún. 5. 17:40
1 2 3 4
 11/35 Panda Péter ***** válasza:
amit a kérdező linkelt jobb választás, mert vinni fogja a bulldozer procikat.
2011. jún. 5. 18:11
 12/35 anonim ***** válasza:

Bocsi.

Micsoda? Egy jövőbeni AMD verni fog egy már meglévő Intelt? És a jövőbeni inteleket? :))

Ilyen teljesítményeknél már sztem nincs értelme erről beszélni. Egy i5-2500k amikor majd már nem lesz elég, akármilyen/bármilyen játékhoz, akkor már úgyis cserélni kell majd mindent, mert pl a DDR6-os ramok már nem fognak belemenni majd a deszkába.

Természetesen ugyanezt leírhattam volna mondjuk egy 955-ös phenommal is. Aki most 955-öst vesz, nem fogja ugyanebbe a lapba bulldozerre cserélni, mert új lapot is vesz hozzá. Szerintem.

A Bulldozer minden előjel szerint jó választás lehet, de akkor kár 955öst venni, ha valaki Bullra hajt, vagy várni kell picit, vagy egy olcsó procit venni addig.

2011. jún. 5. 18:15
 13/35 A kérdező kommentje:
Hát biztos jobb lesz vagy ha nem is egy szinten lesz a Intel processzoraival, de még úgy nem várom mert aranyáron lesznek a 6- és 8 magosok addig pedig én nem várhatok, másrészt a DDR6 még messze van szerintem , és mire nem képes egy 955 ? vagy egy 965 igaz most intel oldalon nem sok választási lehetőség van.
2011. jún. 5. 18:18
 14/35 Panda Péter ***** válasza:

csak talán nem mindenki szereti az egész gépét kukázni ha egy újabb generációs processzort akar venni. meg egyébként is, ha választhat az ember két alaplap közül, azonos áron, és az egyik tud valamit amit a másik nem, akkor nem kérdés hogy melyiket kell választani.

egyébként is undorítónak tartom azt amit az intel leművel a kismillió foglalatával és chipsetjével "kompatibilitás" címszó alatt, ezzel szemben amd-nél a komplett termékpalettát megette az adott processzorfoglalat, ráadásul átjárhatóság is volt a platformok között.

2011. jún. 5. 18:20
 15/35 Panda Péter ***** válasza:
ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor a bull verni fogja a sandy bridge-et teljesítményben és az ivy bridge-dzsel lesz pariban.
2011. jún. 5. 18:21
 16/35 A kérdező kommentje:
Ezt mondom most veszek melóra egy corei 5 2500 1-1,5 év múlva kuka teljes csere alaplap talán ramok stb AMD-nél megveszem most a lapot és lefogadom még jó 3 évig a foglalat is marad kis változásokkal és ami lényeges olcsóbb.
2011. jún. 5. 18:22
 17/35 A kérdező kommentje:
Nem mind1 mindig teljes új belső vagy mondjuk csak CPU vagy ram stb
2011. jún. 5. 18:22
 18/35 anonim ***** válasza:

Videókártyákon véletlen nem DDR5 ramok vannak? Mennyire is lehet messze a DDR6? :) De ezt csak viccnek írtam, vagy ha úgy tetszik, túlozni próbáltam. Sztem nem igen van olyan játék, ma, vagy egy fél-egy éven belül, aminek kevés lenne a 955 phenom. Bulldozert meg szerintem se Te, kedves kérdező, se én nem fogunk venni, mikor kijön (max majd 1 évvel később), mert egyikünk sem kellően elvakult hozzá. Ha így lenne, az i7 procikat nézegetnéd. 1-1,5 év múlva meg ha lesz DDR6 ha nem, a most megvett lapnél nagyságrenddel fejlettebb, jobb lesz a piacon, akár olcsóbban is, amit megvehetsz(megvehetünk) az új bull procinkhoz.

Szeritnem 955, de azért én egy forinttal nem adnék többet a lapért, h belemenjen a bull.

2011. jún. 5. 18:24
 19/35 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled kivéve a alaplap vásárlás ügyben mivel ez a lap a tudásához képest megéri az árát. DE a CPU vásárlásban egyet értek veled egy phenom x4 955 mindenre elég 4 mag még szépen is renderel , ha meg van egy ilyen lapom csak veszek CPU-t ha ez elavul a foglalat jó mert a lapom támogatja mikor volt pénzem megvenni és ennyi:D
2011. jún. 5. 18:26
 20/35 anonim ***** válasza:

Amit írtok, abban teljes mértékig igazatok van! Egyet kell értenem, csak azzal az egyel nem, h ki fogja megtartani 1-2 év múlva a már elavultnak számító alaplapját, csak azért, mert belemegy az új proci? Természetesen nekem sem szimpi az intel egymillió féle foglalata! De szerintem ez csak ideig-óráig működik. Veszek új procit, beleteszem a régi lapba, rájövök, h az újak, akár 10-12ezerért már jóval jobbak, előbb vagy útóbb veszek új lapot.

Lehet csak én nézem görbe tükrön át a világot...

Tényleg nem akarok veletek vitatkozni, pláne, h Panda Péter tudása előtt meg kell hajolnom e témában(olvasva hozzászólásait)!!!

2011. jún. 5. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!