Ha DVD író akkor PLEXTOR?
Pontosabban: ha van pénzed, akkor inkább PLEXTOR! ;)
Egyébként egy LG vagy egy NEC éppen úgy megteszi.
Sajnos én is azt hallottam többfelől is, hogy a mai plextorok már nem számítanak etalonnak. Érdemes lehet megnézni a plextor honlapján, hogy mely íróknál garantál a gyártó üzemidő/írható lemez darabszámot.
Egyébként én számolgattam, hogy olcsóbb rendszeresen kukázni egy olcsóbb írót, mint plextort venni. Tapasztalataim szerint a mai írók nem bírnak többet 100 lemeznél, utána ha nem is mennek tönkre, az írás minősége akkor is jelentősen romlik + 2-3 év után kuka az író. (az első Pana íróm 80eFt volt, és kb. 600lemezt és 5 évet bírt...)
Tehát érdemes rendszeresen cserélni. A plextoroknál ami talán jobb, mint a kommerszebb íróknál, hogy a piteket általában nem égeti alul/túl, így az írás minősége jobb lehet. Az írók többsége csak 1-2 sebességtartományban képes pontos írást végrehajtani. Az enyém pl. audio CD esetén 24x CD írásnál produkál a legjobban.
"Ökölszabály", ha szabad ilyet mondani: az írók általában a közepes sebességnél írnak a legjobban. (alatta mázolják a jelet, felette pedig nem égetik elég mélyen)
Ha archiválni akarsz fontos dolgokat, akkor érdemes DVD-RAM-ba fektetni.
Kommerszebb írók terén nekem a NEC jött be legjobban. Az LG-k, Panák hullottak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!