Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha DVD író akkor PLEXTOR?

Ha DVD író akkor PLEXTOR?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 12:40
 1/5 P.O.C. ***** válasza:
100%

Pontosabban: ha van pénzed, akkor inkább PLEXTOR! ;)

Egyébként egy LG vagy egy NEC éppen úgy megteszi.

2011. márc. 5. 12:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát én úgy határoztam, hogy ha veszek, akkor lehetőleg minőségit vegyek, mert az olcsókkal már póruljártam, mint pl a fos PIONEER! De THX! :)
2011. márc. 5. 12:58
 3/5 P.O.C. ***** válasza:
56%
Nem fogod megbánni, gyorsabb sebesség mellet is képes megfelelő minőségben írni. Egyik ismerősnek ilyen van, nagyon szereti. Kizárólag írásra használja, még újraírhatót se rak bele, erre van neki egy külön LG. Azt mondja Ő mindenféle szutykot nem rak bele, hogy tönkre vágja :D
2011. márc. 5. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Vigyázni kell, mert már a plextor se a régi, van már egy csomó plextor, ami sony/nec belsővel rendelkezik, ugyanis a plextor eladta a licenszet. Ha jól tudom van még pár plextor, ami valóban plextor, de egyre kevesebb a valóban plextor belsővel szerelt típus.
2011. márc. 11. 08:04
 5/5 anonim válasza:

Sajnos én is azt hallottam többfelől is, hogy a mai plextorok már nem számítanak etalonnak. Érdemes lehet megnézni a plextor honlapján, hogy mely íróknál garantál a gyártó üzemidő/írható lemez darabszámot.

Egyébként én számolgattam, hogy olcsóbb rendszeresen kukázni egy olcsóbb írót, mint plextort venni. Tapasztalataim szerint a mai írók nem bírnak többet 100 lemeznél, utána ha nem is mennek tönkre, az írás minősége akkor is jelentősen romlik + 2-3 év után kuka az író. (az első Pana íróm 80eFt volt, és kb. 600lemezt és 5 évet bírt...)

Tehát érdemes rendszeresen cserélni. A plextoroknál ami talán jobb, mint a kommerszebb íróknál, hogy a piteket általában nem égeti alul/túl, így az írás minősége jobb lehet. Az írók többsége csak 1-2 sebességtartományban képes pontos írást végrehajtani. Az enyém pl. audio CD esetén 24x CD írásnál produkál a legjobban.

"Ökölszabály", ha szabad ilyet mondani: az írók általában a közepes sebességnél írnak a legjobban. (alatta mázolják a jelet, felette pedig nem égetik elég mélyen)

Ha archiválni akarsz fontos dolgokat, akkor érdemes DVD-RAM-ba fektetni.

Kommerszebb írók terén nekem a NEC jött be legjobban. Az LG-k, Panák hullottak.

2011. márc. 11. 17:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!