Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC újítás megéri?

PC újítás megéri?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Monitorom 49 g9 neo és játékra, filmre használom.

Most fogok hűtőt cserélni a gépben és azt szeretném tudni hogy akkor már upgrade vagy még felesleges?

A vga egy rtx 3090 32gb ddr4 ram és egy 5600x-es ryzen.

Nos szerintetek elég egy erősebb proci bele pl egy 5900x vagy akkor már érdemes ddr5 re fejleszteni (ryzen) vagy még ráérek?

ma 09:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elég jó ez a gép szerintem így is. Én várnék vele.

Ha újabb procit akarsz, akkor már AM5-ös kellene hogy megérje az upgrade. Akkor meg már DDR5-ös lapot illene venni. Az pedig megint +32gb RAM DDR5 árban. És már egy fél gépet vettél.

Nekem gyengébb gépem van és VR játékra is kiszolgál. Persze a te pénzed, te döntöd el. Viszont szerintem az amit leírtál elmegy még pár évet fejlesztés elött. Főleg azzal a GPU-val

Akkor vennék bele egy AM4-es Ryzen 7-et vagy Ryzen 9-et ha olyan munkafolyamatod van aminek jót tesz a több mag, pl virtuális gépeket futtatsz, esetleg szervert vagy szimulációkat kutatáshoz, fizikai baking-et használsz a munkához vagy PS3-at emulálsz. Biztos van még példa de kb ez az ami eszembe jut. Ha ezekben nem vagy érintett akkor játékra szerintem bőven jó a Ryzen 5 5600x.

Unreal Engine 5 nanite szereti enni a CPU-t, de az is elfut gyengébb procin is.

Egy szó mint száz, én nem piszkálnám még pár évig. Pénzkidobás lenne egy félkonfigot venni elhanyagolható teljesítmény növekedésért.

ma 09:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva nem nagyon érdemes már szerintem fejleszteni ezt a 30-40 es szériát..nekem is az van.

De egyébként egy 3090-hez ennél egy erősebb proci kéne mert ez 100% hogy nem hajtja ki

ma 09:54
 3/3 A kérdező kommentje:
30-40 szériát? vga irreleváns itt a kérdés hogy a ddr5 re fejleszteni ráér e még.
ma 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!