érdemes apple macbookot venni, ha egyetem miatt veszek laptopt? Akinek apple-je van, az mesélne róla, hogy mit szeret és mit nem szeret benne?
Bölcsésznek készülök:)
Azért gondoltam erre a fajtára, mert úgy olvastam, hogy időtálló darabok, és akkor talán kibírná az egyetemi éveimet.
A windowsot mindig sikerül elrontanom.:D
Viszont vidéken lakom, internetről rendelném meg, és nem tudom, hogy mit is tartalmaz pontosan akkor ez az ár.
Ami érdekelne, hogy kell e hozzá venni áramátalakítót, magyar nyelven van e, és van e rajta szövegszerkesztő program.
Erről lenne szó:
Szerintem nem éri meg. Az árában inkább a márkanevet veszed meg, de azis milyen? Ennyi pénzért egész alma legyen rajta, ne egy, amibe beleharaptak :D
1ébként nézz szét a többi gyártó között. Ilyen értékben vannak gyártók, amik többet kínálnak.
én ennyiért nem vennék ilyen laptopot....
szentem sokkal jobban jársz mondjuk gy DELL-lel...
van rá 3 év gari de utána se csesződik el.....
ezzel sokkal jobban jársz....
ha esetleg játszani támadna kedved akkor ezzel még azt is lehet...
maga MAC mint OP szentem a sznob állatoknak való....
ezen van egy normális WIN7 ami szentem nagyon jó...
jah és nekem is ilyen DELLem van és nagyon király csak ajánlani tudom...
hardveresen valóban jók
sőt mi több,maga az osx is nagyon jó oprendszer
de:
bármi gondod van vele,nincs kihez fordulj
teljesen más az egész,más szoftverekkel
kompatibilitási problémáid is akadhatnak szép számmal
egy dell,toshiba,vagy akár acer laptop is nagyon jó hardveresen
a wint meg időnként ujra kell telepíteni,de mivel nem webszervert használsz,csak egy asztali gépet otthonra,ez nem lehet gond
Mikor vegyünk Apple laptopot:
1. ha fontos az aksi üzemidő (bár 300E Ft pluszt a 4 helyett 8 óra nem éri meg)
2. ha fontos a megjelenés (bár még mindig azon vagyok, hogy egy - ahogy fentebb írták - kiharapott alma nem ér 300E Ft pluszt)
3. ha zenész vagy - mert a Logic csak OSX-en fut, az Ableton-hoz meg a pluginek nem mindig működnek PC-n (de akkor már asztali gép midi bill.-el)
4. ha nem fontos, hogy óra alatt WOW-ozz :D :P
5. ha nem fontos, hogy körülményes hozzá "tört" cuccokat szerezni
6. ha nem fontos, hogy az ismerőseidtől nem fogsz segítséget kapni, ha elakadsz vagy ha valami hiba lép föl
Hardveresen semmi a Mac. Az OSX viszi a hátán meg a kinézet és a marketing.
Összehasonlításképp (a Mac-en OSX fut a Dell-en meg Win7pro):
MacBook Pro 15" Core i5 2.4GHz - 540 990 Ft
2.4GHz Intel Core i5 processzor
4GB memória
320GB merevlemez
Dell Vostro 3500 (3500-12) - 234 589 Ft
2.53GHz Intel Core i5
4GB DDR3 RAM
320GB SATA HDD
Igyekeztem nem a legolcsóbbat (161E-ért találtam ASUS-t, de abban a HDD 500GB volt :P) és kb. ugyanazzal a belsővel választani. És ott a 300E-s különbség (az olcsóbbal meg 380E)
Ér ez a feeling neked ennyit? A Win7-t meg csak akkor fekteted meg, ha állandóan install-uninsall-t játszol és tört védelmeket pakolgatsz föl (bár nekem ilyen formában 6 éve fut az XP-m).
Van 2db Albacomp laptopunk mindkettő egy nagy szar.
Van 1db Dell Vostro 2510-em hát nem vok elájúlva tőle...
Van 1db Emachines (Acer) az az árához képest egész jó.
A Mac-ok meg megbízhatóak, vírusmentesek és nagyon jó a támogatottságuk. Az mondjuk igaz, hogy inkább USA-ban. Itt valóban sok pénzedbe és macerába fog kerülni egy két új szoftver beszerzése. De ha a pénz nem akadály akkor hajrá! Mondjuk én mindig a Linuxra szavazok.
Max mennyit szánsz rá???
Mert ha egy időt álló laptopot szeretnél csak (munkára) akkor inkább ne vegyél Apple-t.(DIVATGÉPEK)
Milyen vékony,milyen erős,milyen jó...
szerintem megéri egy kevésbé (drágát) venni.
Egy Apple árából összehozol egy gamer laptopot is
Nem ajánlom, mert túl drága.
már csak a fizikai közeget is nézve:
utcán teljesen véletlenül előfordulhat, hogy a tömegben valaki nekimegy, belerúg, lerántja az asztalról, vagy ellopják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!