Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Én rontottam el valamit vagy...

Én rontottam el valamit vagy a gépem a hibás?

Figyelt kérdés
Adott egy sz.gép. és egy vinyó amit egy másik gépből szedtem ki xp telepítés céljából!Nos mivel a másik gép szervízben volt én szerettem volna az op.rendszert a vinyóra tenni és mobilrackel használtam és fogtam leformáztam (ami utólag nagy hiba volt) , utána is felismerte a gépem viszont mikor bekapcsolom a másik gépet ezzel a formázott vinyóval kiírja hogy hiányzó ntldr fájl (ezt még rá is tudnám rakni valahogy ) de a gépem azóta fel ismeri a vinyót de nem jelzi külön meghajtóként így nem tudok rámásolni semmit .Hogyan tudnám megcsinálni hogy ismét felismerje a gépem külön meghajtóként a jumperek az én gépemben master a rackban meg ki van szedve (vmit elcsesztem volna)?
2010. dec. 10. 15:45
 1/5 A kérdező kommentje:

Nos érthetőbben!

A sajátgépben nem ismeri fel és a lemezkezelőben sem ,viszont az eszközkezelő felismeri a vinyót (de furcsa módon ugyan az a száma mint az enyémnek)

2010. dec. 10. 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát ha a winyót a gép felismeri, akkor hardweresen nincs gond.

Partícionáld, és akkor lesznek meghajtóid.

Hiba volt a másik gépbe áttenni, és azon megformázni. Hívjuk ezt vendégwinyónak.

ha az alaplapok különböznek, akkor arra az XP telepítésnek nincs értelme, mert a gép nem fogja elindítani.

Az ntldr fájl hiánya arra utal, hogy te a vendégvinyóra úgy telepítettél oprendszert a másik gépben, hogy még a saját eredetije is bennevolt masterben, és a vendégvinyód lett a slave, amiről hiányzik a boot szektor, és a rendszertöltő, mert ennek frissítése a másik gépben levő gazdavinyóra került.

2010. dec. 10. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:
röviden: egy vinyóra raksz xp-t azt másik gépbe ne akard elíndítani,vagy ebbe használod vagy abba,de akkor formázd,telepítsd a wint és hagyd úgy
2010. dec. 10. 16:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Nos ez úgy történt ,hogy van egy gép nálam amit javításra vittem.És annak a gépnek a vinyóját beletettem az én mobilrackembe jumper nélkül! ekkor még volt rajta xp de már meg volt halva tehát formáztam az egész vinyót fullosan mert amit hoztam gépet javításra annak nem volt jó a meghajtója.Ezután szerettem volna a javított gépen (jumper visszahelyezve masterre) telepíteni az xp-t de mikor betettem a meghajtóba a lemezt és elindult a gép azt írta ki,hogy hiányzó ntldr fájl és nem csinált semmi csak ujraindítani lehet ,se telepíteni se semmi.És az én saját gépem úgy ismeri fel a másik gép vinyóját hogy az én vinyóm típusszámával látja el de nem tudok vele semmit sem csinálni se rátelepíteni se rálépni mert csak az eszközkezelő látja az én vinyóm nevével így 2db-ot jelez.
2010. dec. 10. 17:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Amikor meg megpróbáltam csak azt a vinyót rákötni a gépemre hátha tudom particionálni (telepíteni) nem lehetett mert nem volt partíció a vinyón) de mivel a sajátgép sem ismeri fel így nem tudom hogyan fogok rá tenni.
2010. dec. 10. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!