Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép fejlesztés, mit...

Számítógép fejlesztés, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostani számítógépem:

MSI GAMING PLUS MAX B450

4X4GB DDR4 3200MHZ KINGSTON HYPERX

RYZEN 5 5500

RX6600 8GB SAPPHIRE

FSP 650W fél moduláris

BITFENIX NOVA TG

4DB BEQUIET PURE WINGS 2

1TB KINGSTON M.2

1X500GB KINGSTON SSD

1X1TB SEAGATE HDD

Többnyire CPU heavy játékokkal játszom, és hiába a 1080p felbontás, egyre jobban azt érzem hogy kompromisszum mellett sem képes már a gépem elegendő FPSt kicsavarni játékokból.

A fejlesztés célja, AM5-re váltás. Nem a teljes PC-t szeretném cserélni, csak AM5-re váltani. Az alaplap is már 5 éves, a ramok szintén. Tehát DDR5, AM5 kombináció lenne a cél, egy erős processzor és gyors RAM modulok. Videokártya őszintén szerintem maradhat, de írjatok véleményt kérlek erről is.

A fejlesztési keret:

300.000 forint. Lehetőleg ebből az összegből szeretnék gazdálkodni. (Diákmunka...:()

Nem vagyok márka függő, azonban AMD fronton maradnék processzorokat tekintve.

Nagyon köszönöm a segítséget!

jan. 10. 09:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ryzen 5 7600x, 32 gb 6000-es Fury Beast memória egy normál b650 lapban. Ez így nagyjából 220-230-ból lenne meg.

Persze ha igény van rá még egy 7700/7700x-el is beleférsz a keretbe.

jan. 10. 13:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha csak AM5-re akarsz váltani akkor oda csak egy cpu + alaplap + ram fog kelleni, 300-ból elég jót kilehet hozni.

Procit nem linkelek mert több lehetséges választás is lehetséges. Ryzen 7700, 7700X, 7900, 7900X, 9700X, 9900X, 7600X3D, 7800X3D. Igazából azt mondanám, hogy vegyél X3D procit mert hosszú távra nagyobb gpu mellé jól jöhet még a plusz tartalék mondjuk a 7800X3D már pont kilóg a keretből de megérné a felárat, 7600X3D-nél is a Kazycomputeres Tray modellt kell nézni. De igazából RX 6600 mellé nagyon overkill mindkettő. De végülis most úgysem veszel videokártyát annak a vásárlásán úgyse tud befolyásolni, így mindegy mennyiért veszel cpu-t. Tehát azt mondanám X3D legyen így. De ha esetleg spórolni akarsz akkor igazából a többi említett processzor is nagyon jó. A 12 mag szerintem túlzás úgysem ma fog elfogyni a 6-8 mag sem még, tehát szerintem még ha nagyon hosszú távra is tervezel procit venni akkor is elég lehet egy 8 magos. Bár kitudja mi lesz még a jövőben. De azért ha már ennyi pénzt akarsz rá szánni egy 7700-at legalább vennék, jó procik a 7600, 9600-sok is. De szerintem ha ennyi a keret azért a 8 mag legyen meg. A többit meg ide linkelem.

[link]

[link]

[link]

jan. 10. 16:20
 3/4 anonim ***** válasza:
A proci hűtőt akkor ha nincs a mostaniban olyan valami ami támogatja az AM5-öt. Mert az X és X3D procik mellé még egy fostos gyári sem jár az RGB-s modell 2 ezerrel drágább ha neked kell RGB akkor nézd meg azt. Olcsó proci hűtő de nem rossz az árához képest ezeket a Ryzeneket letudja hűteni ez is normális hőfokra ha csak játszol még az R9-ket is olyan hőfokra ami nem csökkenti az élet tartamukat. De mondjuk ha olcsóbb procit veszel akkor 2x annyiért már találsz olyat ami max 70% ventillátor fordulattal is hűvösen tudja őket tartani akár magas órajelen is.
jan. 10. 16:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! További szép estét Nektek! :)
jan. 10. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!