Számítógép fejlesztés hogyan?
Gép adatai:
Asus M5A97
AMD FX(tm)-6300
Geforce GTX 670
12gb ddr3
Cooler Master gépház
750w táp
Elsősorban processzort fejleszteném, milyet lenne érdemes illetve a táp egy nevesincs amit cserélnék. Tippek?
Mennyit szánsz rá?
Ez igazából gépcsere lesz.
Ahogy #1 is írja erre értelmesen nem lehet (szabad) költeni annyira elavult.
Ennél alaposabb támogatást processzor ügyben nem tudok:
Bogarászd át, biztos használtban olcsón lehet venni, amivel előrébb jutsz és meg is felel.Korábban egy alaplapomat igen jól használhatóvá tettem arra, amire használom ma is.
Ugyanigy "járt" 2 DELL laptop is.
Megkapták a létező legjobb processzort, ami születésukkor még nem is létezett, 4GB RAMot és SSD-t.
Mondom: amire használom tökéletesen megfelel.
Nagyon eljárt felette az idő. Egyáltalán nem éri meg fejleszteni.
Komplett gépcsere jöhet.
FX 8300 és 9590 közötti procikkal talán lenne minimális fejlődés. De nem ér meg egyik sem komoly cpu hűtő kellene rájuk mert sokat fogyasztanak. És egy I7 4790K meg-meg tud akadni néha játékokban nem vészes. De a 9590 még gyengébb is.
Igazából normális fejlesztést használtan is ilyen konfiggal érnél el. De én a videokártyát fejleszteném inkább már egy GTX 1050 Ti, 1650, RX 470, 580-al is jóval előrébb lennél
Ami pedig valódi fejlesztés lenni. Vga-ból min RTX 2060, RX 6600 prociból Ryzen 5 3600-4500-2600 min
Akármilyen am4 lap de inkább ajánlott B550, X570 az első két generáció B550-be nem megy. De X570-be igen.
Tápnak meg valami ilyesmi kellene.
Ha neked megfelel ez a gép, akkor ok, de az a baj, hogy egy procicsere nem biztos, hogy látványos javulást hozna.
Most rádobsz 10-15 ezer között. Valamivel biztos feljebb jutsz.
Nem tudjuk mire kell a gép.
De ha egyszer relatíve olcsón előre akarnál lépni.
Am4 processzor apróról (R5 3600) 26000
A520 alaplap 25000
16GB DDR4 Ram 12000
Nagyjából sajnos ennyi előre ugrani (mondjuk jó nagyot az FX-hez képest)
Nem tudom játszol-e, ha igen kb ennyit emelkedhet az fps-ed egy processzor cserével.
A Ryzennek annyi a minimum FPS-e sokszor mint az FX-eknek az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!