Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamingre, melyiknek lenne...

Gamingre, melyiknek lenne több értelme?

Figyelt kérdés

Van egy RTX 3060-as laptopom, amit 3 éve, direkt játékra vettem és most jött el az idő, hogy kezdem érezni a laptop határait -tisztában voltam, már a vásárláskor is, hogy ez egy középkategóriás kártya, nem kell tőle sokat várni- és hamarosan kifutja az idejét. Az új Indy és a S.T.A.L.K.E.R. is már meglehetősen döcög rajta, futnak még ezek a cimek, de folyamatosan beeső fps mellett.

2 opció közt gondolkodok, hogy vagy venni kéne egy kézi konzolt, konkrétan, vagy a Steam Decket, vagy ROG ALY X-et, vagy egy egpu-t -mivel thunderbolt 3as a noti- egy bikább kártyával, amit később akár el is adhatok.

#Gaming #rog ally x
tegnapelőtt 17:14
 1/8 A kérdező kommentje:
Új laptopot nem szeretnék venni, mert ez a gép, mint laptop, bőven kiszolgál, ezért keresek valamilyen alternativ megoldást.
tegnapelőtt 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Asztali PC. Abban egy RTX 3060 körberöhögi a laptopot és minden további nélkül futtatja az általad említett játékokat. Pedig látszólag ugyanaz a kártya, de nem, mert a laptopból csak kevés áram nyerhető ki, míg az asztali gép folyamatosan a konnektorba van dugva és a hűtés is hatékonyabb, így legalább háromszor, ha nem többször akkora teljesítményt képes leadni.
tegnapelőtt 17:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs helyem és viszonylag, de sokat utazok, igy számomra az asztali sajnos nem játszik és nem is volt benne a kérdésben egyébként.
tegnapelőtt 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Ha utazol akkor a kulso kartya sem megoldas, meg foloslegesen draga is.

Es le lehet pontozni, de ez a handheld gaming kb vicc kategoria, hetvegi amatoroknek.

Harmadik opcionak talan Geforce now, ha kozbe van normalis neted.

tegnapelőtt 21:02
 5/8 A kérdező kommentje:

Az, hogy nekem mi a drága és mi nem, nem Te határozod meg, már ne haragúdj, de mégis, miért turkálsz az én pénztárcámban?

És azért pontoztalak le, mert nem a kérdésemre válaszoltál, hanem egy sportszeletreklámnyi segitséget próbáltál rámtukmálni, amit én nem is kértem.

tegnap 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
24%

Teljesen hidegen hagy a penztarcad. Azt kerdezted minek van ertelme, hat ennek nincs. A legtobben akik kulso gpu-t hasznalnak nekik munkara kell, jatszani nem annyira ertelmes valasztas ar-ertek aranyban. Ha sokat utazol, akkor azt is magaddal cipeled, vagy csak otthon jatszol majd?

Es attol hogy lepontoztal, meg nyugodtan tudok aludni.

tegnap 19:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Te olyat akarsz rámtukmálni, amit én nem akarok és nincs rá szükségem.

Az, hogy nem a kérdésre válaszolsz, meg nem engem jellemez.

tegnap 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon rétegtéma itthon, de még valamelyest külföldön is az egpu meg a handheld gaming.

[link]

A ROG Ally X vs Steam Deck kérdésben is van sok külföldi teszt. Előbbi az Windows OS, kb mindent futtat, utóbbi meg SteamOS, ami limitáltabban futtat játékokat. Nyilván az alap a Steam, tehát ha jó sok játékod van, akkor megéri, ha nincs, kevés, stb, akkor nem, mert ahogy olvastam a Game Pass az nem, más egyebek, pl Epic, Battle net is körülményesebben. Teljesítményben az Asus valamivel jobb, akksiban viszont a Steam.

No meg ez is olyan, hogy használtan vennéd vagy boltból? Utóbbi azért nem kevés pénz, én lehet eladnám a laptopot és a boltban vett ally vagy deck árát belenyomnám egy új laptopba. Azt csak fel tudod csatlakoztatni HDMI-vel egy TV-re, az allyt meg a decket nem. Az jó arra, hogy leülsz a vonaton, repülőn, szálláshely ágyában gémelni és kb ennyi. Persze ezen körülmények esetén jobb, mint a laptop. Próbálkoztam repülőgépen 14"-os laptopttal (filmet nézni nem játszani) és már az agybaj volt néha a fapadosokon.

De ha inkább fixebb, nyugodtabb közegben játszol, akkor ÉN a handheld cuccos árát belenyomnám egy új laptopba. Ha nagyon nem járható, akkor egpu, talán, de azokat nem ismerem. Ha meg sokat játszol utazás közben, akkor ally vagy deck (figyelembevéve az OS általi lehetőségeket), mert laptoppal állandóan bűvészkedni nem fix helyeken, hát... Nem az én világom, akkor inkább nézelődök, vagy zenét hallgatok.

ma 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!