Lenne értelme erősebb videókártyát vásárolnom az alábbi gépbe? És ha igen akkor melyik lenne amelyik kompatibilis és jól fog működni?
Jelenleg a gépem:
-Alaplap: MSI A520M-A PRO
-Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Beast RGB.
-Processzor: AMD Ryzen 5 5600X
-VGA: Sapphire Nitro RX580 8GB DDR5
-Táp: Kolink Enclave 600W (Moduláris, Gold 80+)
-SSD: 512GB M.2 SSD
-HDD: 1TB
Illetve még egy extra kérdésem lenne, a jelenlegi videókártya, amit írtam, 8+6 pines táp csatlakozással működik, pedig en megy erős kártya szerintem.
Ajánlották és kinéztem egy ilyen kártyát:
-AMD FXF MERC 308 6600XT 8GB - Elméletileg ez fényévekkel erősebb mint az enyém, mégis csak egy db 8pines csatlakozót látok rajta a fotón. Máshol helyezkedik el a 6os, vagy ehez elég a sima 8 pin is?
Illetve a tápegységem elbírná ezt a kártyát? Vagy milyet lenne érdemes venni ebbe a gépbe?
Lenne értelme. A 6600XT jó kis kártya, használtan egészen olcsón hozzá lehet jutni. Jó az XFX is, bár én Sapphire párti vagyok GPU-kban.
Az 5600x mellé tud menni amúgy erősebb kártya is, persze kérdés, hogy mennyit szánsz rá, milyen felbontáson játszol stb. De a 6600XT teljesen jó.
A tápod, ha valóban Gold 80+ akkor elégnek kellene lennie. 1x8 pin kell a kártyához valóban szóval fogyasztásban sem vészes.
Jó választás,
"Elméletileg ez fényévekkel erősebb mint az enyém, mégis csak egy db 8pines csatlakozót látok rajta a fotón"
Modernebb, hatékonyabb, sokkal erősebb mégis kevesebbet fogyaszt. Ezért van 1*8pin rajta.
Mivel kevesebbet fogyaszt a tápegység elbírja.
Ja amúgy a Sapphire Nitro Rx580 egy "tuning" kiadás volt a legtöbb Rx580 1*8 pinnel jött ki. A Nitro egy kicsit túl szaldt az 1*8 határán ezért volt ilyen "sok" stecker rajta.
Rx6700(xt) is vehetsz a gépedbe az 2*8 pines, de ahhoz is elég a proci és a táp is.
Jelenlegi kártyád csúcs fogyasztása: 220-240W
Rx6600xt: 160W
Rx6700xt: 230W
Köszönöm a válaszokat igazán hasznosak voltak. :)
Annyira brutál erős kártyát sem szeretnék, mert a monitorom is csak :24,5" Dell Alienware AW2521HFA - Full HD 1920 × 1080
9900k volt nálam 6600xt-vel, most 4070 ti, 850-es chieftec psu 4k tv a megjelenités, mindent visz .
Egyébként:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!