Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelme kikapcsolni a...

Van értelme kikapcsolni a vezetéknélküli egeret éjjelre?

Figyelt kérdés

Tehát mikor éjjelre kikapcsolom a laptopot, van értelme kikapcsolni fizikailag is az egeret ami olyan hogy kikapcsol vagyis alvó módba megy ha kikapcsolom a laptopot vagy kihúzom belőle az egér vevőjét? Ha nem kapcsolom ki akkor a vevő visszadugásakor vagy a laptop bekapcsolásakor nem éled magától fel az egér hanem kattintani kell vele.

Attól félek hogy az állandó napi kapcsolgatástól nehogy tönkremenjen a kapcsolója. A másik oldalról meg ott a dilemma hogy nem tudom hogy attól hogy kialszik a fény az egér alján, nem tudom hogy valójában tényleg kikapcsolt-e, fogyaszt-e még közben.

Több ilyen egerem volt már, de a jelenlegi egy HP 250.

okt. 17. 11:56
 1/4 P.O.C. ***** válasza:
Nekem lézeres Logitech volt. Sosem kapcsoltam ki. Így is bírta fél évig az elem benne. Pedig volt üzemórája rendesen. Szerintem ha sokáig nem érzékelik a vevőt, energiatakarékos üzemmódba kapcsolnak.
okt. 17. 12:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Miért húzod ki a vevőt???

Én ha kikapcsolom a laptopot, akkor az egér alján lévő kapcsolót eltolom, kikapcsolom. Nem esik nehezemre, és totál feleslegesnek tartanám bekapcsolva hagyni. Ennyi erőből a laptopot sem kell kikapcsolni.

Laptop bekapcsolás, egér bekapcsolás és minden működik rendesen.

okt. 17. 12:47
 3/4 anonim ***** válasza:
53%
Energiatakarékos módba kapcsol, de az nem nulla fogyasztás, nemi energiát ilyenkor is fogyaszt. Ezért van rajta kapcsoló, az fizikailag megszakítja a tápellátást, így nem tud fogyasztani. Meg ha hordozod, a táskában véletlenül kattint és bekapcsol. Tehát nem dől össze a világ ha elfelejted, de sok kicsi sokra megy.
okt. 17. 12:48
 4/4 A kérdező kommentje:
#2 Olyankor szoktam kihúzni ha kell a portja másra. Olyankor figyeltem meg hogy szinte azonnal kikapcsol az alján a led.
okt. 17. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!